Започва основен ремонт на пътя Царево - Бродилово

10.10.2024 18:10 Тони Щилиянова
Кметът Марин Киров (вдясно) и заместниците му инспектират строежа на нов водопровод в село Варвара.

Довършва се възстановяването на мостове и пътни връзки, разрушени от пороя през септември 2023 г.

Изграждане на нови пътища, които ще свързват няколко ключови села, ремонт на основни и на 3 мостови съоръжения, пострадали при миналогодишния потоп, преобразяват община Царево.

След приключване на летния сезон строителството е в разгара си, а кметът Марин Киров предприе проверки в региона, съобщиха от общинския пресцентър.

В два поредни дни Киров и заместниците му Георги Стоянов и Денис Диханов инспектираха 8 от важните инфраструктурни обекта, които започнаха през мандата на новото общинско ръководство.

Ударно върви основният ремонт на пътя от Царево през Арапя и Оазис до село Лозенец. Проектирането на този ремонт, както и ремонтът на 3 мостови съоръжения, започна тази година.

Договорът беше сключен през летните месеци, но за да не се затруднява туристическият поток, дейностите стартираха през септември и вече са напреднали, казва кметът на Царево.

За дългоочакван тотален ремонт се подготвя и отсечката за село Бродилово, която от години е в окаяно състояние. Там текат подготвителни дейности по разчистване и разширяване на терена преди основния ремонт на цялата отсечка.

Той бе финансиран през настоящата година и е част от обектите, за които Царево успя да се пребори, осигурявайки средства по правителствената програма за българските общини.

Почти приключва ремонтът на пътя за Фазаново – към момента се полага първият асфалт от село Велика до Фазаново, обясниха от кметския екип.

"Първата част от финансирането на ремонта е осигурена в предходния мандат, а тази година получихме и втората. В момента проектираме и отсечката от Лозенец до Велика, за да свържем целия район с нов път", обясни Марин Киров.

Продължава и ремонтът на моста в кв. "Мандрата" в Царево - един от трите градски моста, разрушени от бедствието през септември 2023 г., както и укрепването на коритото на реката, която минава през странджанското село Кости.

То редовно се наводнява при поройни дъждове, пострада и при бурята през 2023-а, припомнят местни жители.

Новости очакват и жителите на култовото село Варвара. Там съвсем скоро ще бъде завършено строителството на нов водопровод, за който бяха осигурени средства от държавния бюджет, предстои и изграждане на пречиствателна станция, коментира Марин Киров.

От 15 октомври той ще обиколи населени места в общината.

"Ще поговорим за завареното в общината състояние, за проектите, за дейностите, които предстоят по населени места, включително за лодкостоянките в Лозенец и Ахтопол, за пристанище Царево.

Изпращаме трудна година след бедствието, но започнахме изграждане на нещо невиждано досега, ще преобразим цялата община", казва Киров.

Други от От страната и света

В СРС Ибрямов споделил, че Доган казал: Няма да е все така. И да намерим някой да го (П) гръмне (Обзор)

Кандидат-депутатът бил гневен, че в касата имало само 10 хил. лв., а за изборите трябвали 5-7 млн. лв Срещу парите за избори фирми веднага щели да получат авансово 30% от пряко договаряне с военното

Сарафов обеща да възстанови чувството за справедливост у българите

В кабинета на единствения кандидат за главен прокурор стоят награди от ФБР - за делата срещу Галеви, Баретата, битки с педофили и интернет измами. А пред него първо е защита на концепцията

1/3 от работодателите в промишлеността не могат да намерят квалифицирани кадри (Обзор)

Да се разкриват професионални паралелки още когато се планират инвестиции в района, иска бизнесът 1/3 от работодателите в промишления сектор не могат да намерят квалифицирани кадри

Росен Желязков: Висшият съдебен съвет е пълноценен и може да взима решения

Висшият съдебен съвет (ВСС), независимо от това, че парламентарната квота на членовете му е с изтекъл мандат, е пълноценен и може да взима решения, каза Росен Желязков от ГЕРБ в Благоевград по повод

Иван Костов: Има много възможности за правителство тази есен, включително да го излъчи коалиция от само 2 формации (Обзор)

Равноотдалечен премиер е единствената конструкция, пък дори и да е малко по-близо до ГЕРБ. Важното е да се говори отсега с такъв човек с управленски опит

>