Обсъдиха готовността за посрещането на предстоящия зимен сезон в Русе

10.10.2024 16:49
Обсъдиха готовността за посрещането на предстоящия зимен сезон в Русе Снимка: Община Русе

Подготовката за предстоящия зимен сезон обсъди на свое заседание вчера щабът за изпълнение на Плана за защита при бедствия на Община Русе. В срещата, която се проведе в сградата на местната администрация, участваха членове на щаба, кметове на кметства и ръководители на ведомства, организации и фирми, отговорни за зимната подготовка. Заседанието откри кметът Пенчо Милков, а сред присъстващите бяха и заместниците му Димитър Недев, Енчо Енчев, Никола Лазаров и Здравка Великова. Това съобщиха от пресцентъра на Община Русе.

Директорът на дирекция "Обществен ред, сигурност и защита на потребителите" Георги Игнатов запозна участниците със заповедта за осигуряване нормални условия за живот на територията на община Русе през есенно-зимния сезон, в която са описани ангажиментите на отговорните институции и лица. Той уточни, че тази година в програмата за действия са включени и общинските предприятия.

Кметът Пенчо Милков подчерта, че е изключително важно събирането и постоянното поддържане на актуална информация за зимната обстановка. Той изтъкна, че навреме подадените съобщения и предупреждения ще помогнат да се оптимизира използването на ресурси и да се уведомят хората какви действия да предприемат. „Всички трябва да сме мобилизирани в подготовката за посрещане на зимния сезон", категоричен беше Милков.

Кметовете на малките населени места обърнаха внимание на нуждата от съдействие, преди зимата да се запълнят всички ями, неравности и дупки, останали сред ремонти на ВиК в населените места. Те изразиха загриженост за подрязване на клони и дървета, така че да не станат рискови при зимни условия. Информираха и на кои участъци трябва да се положи маркировка.

Предстои да бъдат изготвени разчети за алтернативни варианти на снегопочистване при усложнена зимна обстановка, като се използва подходяща техника от земеделските кооперации и други физически и юридически лица от населеното място.

Други от От страната и света

Външно: Българите във Флорида да спазват указанията на местните власти

Българските граждани, намиращи се на територията на щата Флорида, стриктно да спазват указанията на местните власти и да не предприемат пътувания до засегнатите от урагана Милтън райони

Как възстановиха "Нотър Дам" от пепелта

Новата кула на "Нотър Дам" - с 500 тона по-лека от оригиналната. Отливат 447 тона стомана за нови клепала на камбаните Влагата ще е основен проблем в следващите 10 години

Президентът Радев откри изложба в Краков, посветена на глаголицата

Държавният глава откри в Ягелонската библиотека в Краков изложба, посветена на глаголицата "Българите като преки наследници на делото на светите братя Кирил и Методий

Моторист почина след удар с кола на Околовръстното в София

Моторист почина, след като се удари с кола на софийското околовръстно. Инцидентът е станал преди разклона за с. Мировяне, казаха от МВР след запитване от "24 часа"

Шофьорът, причинил катастрофата с загинала пешеходка в София, отрече да е минал на червено

Шофьорът, участник в катастрофата в София, при която загина пешеходка на място, отхвърля обвиненията, че е преминал на червен светофар. Стефан, който станал свидетел на инцидента

>