Убитият в Столетово Борис посрещнал нападателите си с пистолет и стрелял, преди да го наръгат

10.10.2024 16:28 Никола Михайлов
Братятат Атанас и Иван Димитрови в съда.

 Цигани ме нападнаха и раниха, обяснил мъжът на 112, когато се обадил, за да подаде сигнал за станалото

С газов пистолет посрещнал братята Иван и Атанас Димитрови 48-годишният Борис Кисьов от Сопот, убит с нож в карловското село Столетово. Двамата мъже отишли до дома му, извикали го и той излязъл въоръжен, като дори стрелял веднъж.

Това стана ясно по време на заседанието за определяне на мярката за неотклонение на братята. Както "24 часа" вече писа, Димитрови бяха задържани, след като вечерта на 6 октомври Кисьов издъхна от кръвозагуба. Двамата са привлечени към наказателна отговорност за умишлено убийство, като обвинението на Атанас е по-тежко.

По думите на прокурора Ваня Христева е налице обосновано предположение за вината на Димитрови. До този момент са разпитани голям брой свидетели, включително съседи, които видели как двамата употребяват алкохол.

През деня Иван и Атанас пили в магазин в селото. В един момент решили да отидат до дома на Борис, за да му потърсят сметка за неразрешен спор. От охранителни камери се виждало, че Атанас върви с нож в калъф на кръста.

Щом стигнали до къщата на Борис, започнали да го викат, а той излязъл с пистолета. Димитрови разбрали, че оръжието е газово и нападнали Кисьов. Атанас го мушкал с ножа, предимно в краката. Макар според справка мъжът да е починал от обилна кръвозагуба, той има и удари в главата. Нанесени са му множество прободни и прорезни рани. В мелето Атанас ранил и брат си, който държал жертвата.

Димитрови зарязали пострадалия на улицата, облян в кръв. Борис Кисьов сам подал сигнал за случилото се на телефон 112. "Цигани ме нападнаха и раниха", казал той на служителите.

Към делото са приобщени ножът и дрехите на двамата братя. В нощта на убийството Иван Димитров потърсил медицинска помощ за раната, а Атанас се укрил, скрил дрехите и обувките си, измил се, но после се предал в полицията, като занесъл и ножа. Не отрекъл да е нанесъл ударите.

Братята признали за стореното и пред свидетели. "Свършихме работата", казали те. Според адвокат Йордан Давчев, който защитава Иван Димитров, няма нито едно доказателство той да е извършил това, в което е обвинен. "През цялото време се е опитвал да спре брат си и дори не е разбрал, че е получил рана", заяви защитникът. По думите му Димитрови са се намирали в ситуация на неизбежна отбрана, тъй като Борис е стрелял срещу тях.

Адвокатът на Атанас Димитров Стефан Шипкалиев обясни, че действително е имало дрязги между клиента му и Борис, които стигнали до непоносимост. Обвиняемият твърди, че е нападнат и повален на земята след изстрела. Тогава извадил ножа, за да се отбранява и затова по-голямата част от раните са по краката.

След като изслуша страните, съдия Михаела Добрева уважи искането на прокуратурата и остави двамата братя зад решетките. Димитрови имат право да обжалват мерките си за неотклонение и ако се възползват, следващото заседание ще бъде на 17 октомври пред Апелативния съд в Пловдив.

Други от Регион

8-годишен получи награда за смелост от пожарната в Смолян

Ученик във втори клас получи награда за проявена смелост и граждански принос от Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Смолян

Окончателно: Кметът на Минерални бани Мюмюн Искенедер остава под домашен арест

Двамата с общинския служител Байрям Иляз имат забрана да напускат страната Кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер остава под домашен арест с електронна гривна

Експертизата е категорична: Димитър Малинов е починал от задушаване с кръв

Евентуална медицинска помощ би увеличила шансовете му да живее Причината за смъртта на 24-годишния Димитър Малинов в пловдивското село Цалапица са счупени носни кости

Спипаха непълнолетен от Асеновград да шофира за втори път без книжка

Тийнейджър от Асеновград беше засечен да шофира, без да има книжка, защото е непълнолетен, за втори път. В първия случай той бил още на 16 години - роден е през август 2005 г

Мъж от Старосел излъга на телефон 112, че непознат го заплашва с пистолет

Десетина дни, след като подал фалшив сигнал за тревога, мъж от Старосел призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата. На 29 септември т. г. той набрал спешния номер 112

>