Омлет в картофи
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Виолета Василева предлага рецепта за вкусен омлет, който е подходящ за закуска, обяд и вечеря.
ПРОДУКТИ
За 1 порция:
1 варен картоф
2 яйца
шунка или
друг колбас
кашкавал
зелен лук
За пълнежа:
салата – зелена,
бейби спанак,
рукола, домати и
краставица
сос по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме картофа на тънки филии (около 0,5 мм най-много). В тиган с много малко сгорещено олио нареждаме картофите и ги поизпържваме от двете страни за по минута.
Разбиваме две яйца заедно с нарязан на дребно пресен лук. Изсипваме върху картофите внимателно и оставяме яйцата да се сготвят от долната страна. С помощта на чиния обръщаме и от другата страна да се сготвят яйцата.
Нареждаме през това време в едната половина колбас и кашкавал. Сгъваме на две и отново обръщаме от другата страна омлета.
Изваждаме в чиния и внимателно разтваряме омлета и пълним със сос, салата и зеленчуци. Поднасяме топъл с още зеленчуци и сос по желание.