Убийство на Момчето - Пеевски, изплува от разследването срещу Джейхан Ибрямов

10.10.2024 10:31
Съдът остави Джейхан Ибрямов в ареста.

Ахмед Доган има намерение да убие Делян Пеевски. Това твърди в показанията си пред прокуратурата основният свидетел по делото срещу Джейхан Ибрямов - Мирослав Тодоров. 

Това съобщава "Медиапул", като се основава на източници от съдебната зала, където преди седмица бе гледано на закрито заседание задържането на Ибрямов.

Като аргумент пред съда защо Джейхан Ибрямов трябва да остане в ареста прокурорът е дал три цитата от показанията на Тодоров, твърди "Медиапул".

"Искам да посоча че по време на същата среща Ибрямов ми спомена, че Ахмед Доган му е казал, че нямало да е все така и че по-натам ще убият момчето, като имаше предвид Делян Пеевски. Каза, че са говорили вероятно да го застрелят, като ми показа с пръсти формата на пистолет, но само да намерят парите за това", гласи първият.

Самият прокурор подчертал, че това твърдение няма общо с обвинението. Но обяснява, че е решил да го спомене, защото цитатът е "доста смущаващ".

Вторите два цитата вече били свързани с предмета на разследването - вземане на пари от Тодоров и купуване на гласове. Според прокуратурата Ибрямов е поискал 400 хил. лв. от Тодоров. Свидетелят твърди, че тези пари са за купуване на гласове на изборите в края на месеца. Той обяснява още, че Ибрямов му бил казал, че за вота са им нужни между 5 и 7 млн. лв.

Сайтът "Епицентър" твърди, че е потвърдил цитата за убийството от свои източници и че той наистина присъства в показанията на Мирослав Тодоров. 

Информациите за "убийството" се появиха в деня, в който апелативният съд в София гледа обжалване на Ибрямов срещу задържането му. Преди заседанието стана ясно, че Мирослав Тодоров вече е защитен свидетел.

Други от От страната и света

Биршен Ибрямова прекратява гладната стачка

Съпругата на Джейхан Ибрямов - Биршен Ибрямова прекратява гладната стачка днес. Нейният съпруг я е призовал в съда да спре протеста, за да може да се грижи за децата си

Атанас Илков: България получава сериозна подкрепа за пълноправно членство в Шенген

Получихме изключително сериозна подкрепа за пълноправното членство в Шенген, заяви днес служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков пред български журналисти в Люксембург

Кола изхвърча след тежка катастрофа и уби пешеходка на тротоар в София

Жена пешеходец загина при катастрофа в София, след като кола я удари след сблъсък с друг автомобил. Две коли се удрят на кръстовището на бул. "Владимир Вазов" и ул

"Радио Китай": Ханджоу облекчава правилата за закупуване на жилища

Източнокитайският град Ханджоу обяви, че ще намали съотношението на минималната първоначална вноска за ипотеки за търговски жилища, превръщайки се в последния голям град в страната

Шофьорка с фалшива книжка и пиян водач са задържани при проверки в Добричко

Шофьорка с фалшива книжка и пиян водач са задържани при проверки в Добричко, съобщават от Областната дирекция на МВР-Добрич.На 9 октомври, около 19:10 часа в град Каварна е спрян за проверка лек

>