Грохналата сграда на най-старото певческо дружество в Пловдив става като нова след намесата на кмета (Снимки)

09.10.2024 09:20 24 часа Пловдив онлайн
Ръководителят на певческото дружество „Ангел Букорещлиев" Илиян Тиганев показва на кмета Костадин Димитров как върви ремонтът на 100-годишната сграда.
Така изглеждаше преди 20 дни залата за репетиции и концерти на певческото дружество "Ангел Букорещлиев", в който ударно продължава обновяването.
А така изглежда отвън сградата на певческото дружество "Ангел Букорещлиев" на Сахат тепе.

Нови модели за финансиране на културните институции предвижда програмата на ГЕРБ-СДС

До края на годината се очаква да приключи ремонтът на сградата на певческото дружество „Ангел Букорещлиев" в Пловдив. Това стана ясно при поредното посещение на кмета Костадин Димитров в залата в подножието на Сахат тепе. Имотът е 100-годишен и хористите репетираха в отчайващо мизерни условия - покривът течеше, всичко беше вехто и остаряло.

След намесата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов кметът Костадин Димитров се зае с ремонта на сградата, а общината отпусна финансиране. Помещенията ударно се обновяват и стават като нови. Стените отвътре са облицовани с кнауф, направен е окачен таван, поставено е ново осветление, положена е нова настилка.

Диригентът и председател на дружеството Илиян Тиганев, който ръководи и лично участва в дейностите по обновяване сградата, разказа детайлно за подкрепата, която получава от институции и фирми.

Костадин Димитров, който е втори в листата на ГЕРБ-СДС за предсрочните избори, припомни, че един от двигателите за това обновяване на сградата е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Впечатлен съм от енергията, вдъхновението и упоритостта, с които Илиян Тиганев работи не само за възстановяването на сградата, но и за развитието на културата в нашия град, уважавайки миналото и традициите", заяви кметът на Пловдив. Пианистът и диригент Илиян Тиганев е 13-и в пловдивската листа на ГЕРБ-СДС от гражданската квота.

Под негово ръководство хорът постигна големи успехи в страната и чужбина. Илиян Тиганев е носител на стипендия за постижения в сферата на културата, на награди от национални и международни конкурси. „Време е България да зазвучи в един ритъм – ритъма на култура и прогрес", сподели Илиян Тиганев.
ГЕРБ гарантира изработването на специфични модели за финансирането в различните културни институции – театри, опери, филхармонии, както и нов Закон за меценатството, който да стимулира бизнеса да подпомага културата, заяви Костадин Димитров.

Други от От Пловдив

Не могат да открият главата на разчленения от приятел 42-годишен Атанас Христев

По тази причина съдебните лекари не успяват да посочат причината за смъртта Категорични са само, че откритите на различни места останки са от един и същи труп Главата на 42-годишния Атанас Христев

Зам.-областният управител на Пловдив и служители на администрацията дариха кръв

Зам.-областният управител инж. Атанас Ташков и десетки служители дариха кръв в мобилния кабинет на Районния център по трансфузионна хематология, който беше ситуиран пред сградата на областната

Освободиха с парични гаранции "мозъка" и "мускулите" на схемата за източване на театрите (Обзор)

Стремежът ни е да стигнем до служители в Министерството на културата, ако сред тях има замесени, заяви прокурорът Виктор Янков Тайнствен мъж с фамилия Георгиев поръчвал назначенията Софтуерният

Майката на обезобразения Адриян договори 3 г. условно, пастрокът също призна вина за по-малка присъда

Друг състав на Районния съд трябва да реши дали да одобри споразумението в 7-дневен срок 3-годишна условна присъда с 5 г. изпитателен срок договори пловдивчанката Стела Алексиева

Мозъкът на схемата в източване на театрите Петко Писков излиза на свобода срещу 15 000 лв. (Обновена, Видео)

Брутално са източени от бюджета 1,5 млн. лева, обяви прокурорът Виктор Янков Соченият за мозък на схемата за източване на бюджета на Министерството на културата Петко Писков вече е обвинен за

>