Хасан Азис обвиняем за обществена поръчка, с мярка "подписка" е

08.10.2024 16:17 Ненко Станев
ХАСАН АЗИС

Има повдигнато обвинение срещу мен и ми е наложена мярка "подписка", обясни пред "24 часа" бившият кмет на Кърджали Хасан Азис. Подписката означава, че той е длъжен да уведоми прокуратурата, ако напуска населеното място.

Вчера Джевдет Чакъров каза по бТВ, че на бившия кмет на Кърджали е било забранено да напуска страната. Пред "24 часа" Азис каза, че подписката означава, че всеки път когато му се наложи да напусне Кърджали, трябва да иска изрично разрешение от прокуратурата.

Забраната да напуска страната се налага отделно от подписката, а явно такава няма.

Мярката е била наложена вчера. Обвинението срещу Хасан Азис е за обществена поръчка, проведена през 2022 година, когато е бил кмет на общината.

Поръчката е била за почистване на дере в кв. "Байкал", което е струвало 68 600 лева. До 50 000 лева без ДДС или до 60 000 лева с ДДС възлагането става със събиране на три оферти от фирми, от които трябвало да бъде избран изпълнител. Точно това е направил Хасан Азис, но в последствие се оказало, че сумата надхвърля прага.

Хасан Азис заемаше този пост в продължение на 5 мандата, но на последните местни избори бе заменен от Ерол Мюмюн, когото Ахмед Доган лично представи. Азис сега е в Алианс за права и свободи на Доган, а Мюмюн - в ДПС-Ново начало на Пеевски.

 

Други от Регион

Опитни учителки не издържаха конкурса за директор на училище до Пловдив, пускат нов

Учебното заведение е с прекрасна база, но два от етажите му са необитаеми поради липса на достатъчно ученици Две учителки с опит и стаж се явиха на конкурс за директор на Основно училище "Отец

Санитарка, обвинена за смъртта на психично болен, се размина с условна присъда

Районният съд в Смолян наложи условна присъда от една година и два месеца с тригодишен изпитателен срок на санитарка, обвинена в причиняване на смърт по непредпазливост

Прокуратурата иска постоянен арест за двамата, задържани за убийството в Столетово

Окръжната прокуратура в Пловдив ще поиска от съда да определи мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо двамата мъже - на 40 и 50 г., арестувани за убийството на Борис Кисьов в Столетово

80 часа труд в полза на родината отнесе запалянко, посегнал на полицаи в Пловдив

19-годишен перничанин е пренощувал в полицейския арест за противообществена проява в зоната на стадион „Христо Ботев" в събота в Пловдив. Минути преди началото на футболната среща между ПФК „Ботев" и

Млад шофьор потроши с дървен прът автомобила на опонент в Раковски

Грозни сцени, придружени с вандалщина, са се разиграла в Раковски между двама шофьори в неделя. Свадата се разразила след настъпило произшествие между два автомобила - "Шкода" и "Фолксваген"

>