Отново се образуваха големи опашки на летище София

08.10.2024 15:33
Летище София Снимка: Йордан Симеонов

Големи опашки се образуваха на заминаващи на Терминал 1 на летище София тази сутрин.

Проблемът е заради чекиране на място на новите устройства за пропускане. Те бяха инсталирани на 6 март тази година, като беше обявено, че "за минута на едно устройство могат да се чекират между 10 и 12 пътници".

Когато се е образувала опашката тази сутрин, не всички устройства са работели, което е довело до струпването на хора.

В петък, 5 октомври, бившият народен представител Мария Капон коментира в социалните мрежи, че пътници изпускат полетите си.

„Сутринта опашка от 2000 човека и въпреки, че бяхме с повече от 2 часа по-рано се оказа, че самолетът излетя без голяма част от пътниците. За капак и не всички багажи бяха свалени. Правим обща жалба", посочва Капон, цитирана от bTV.

„На огромната опашка, както се казва, нали сме "въздушен Шенген", работеха само 3 дигитални скенера на входа. После огромна опашка на проверките и така, пристигаш 15 мин преди полета, задъхан, потен и изнервен за да ти кажат, че не знаят кой е отговорен", допълва тя.

„След редица: не знаем, не отговаряме, не разбрахте ли, че не е наша работа се намери едно момиче поне да каже, че следващият полет е на 7 и за багажа някъде ще трябва да го търсиш в Мадрид, защото те информация през системата нямат", пише още в поста си Мария Капон.

Други от От страната и света

Министър Тодоров предлага промени във финансирането на културните институти

Промени в начина на финансиране на културните институти предлага служебният министър на културата Найден Тодоров. Това съобщи той в Русе, като уточни, че една от причините са повдигнатите обвинения

Вижте какво решава служебното правителство утре

Министерският съвет ще проведе заседание в сряда, 9 октомври, от 11 ч. при следния предварителен дневен ред: 1. Проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на

Задържаха седмина по време на спецакция срещу купуването на гласове в Сливница (Снимки)

Седем души са задържани за 24 часа в хода на специализирана акция на територията на Районно управление (РУ) – Сливница, която продължи през целия ден. Това съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР

Мъж блъсна полицай и го вози над километър на предния капак в Плевен

Задържаха и повдигнаха обвинения на 33-годишен мъж, блъснал полицай с колата си в Плевен в опит да избегне пътна проверка. Униформеният се озовал на предния капак на автомобила

Започва замяна на системите ни за противовъздушна отбрана

Допълнително споразумение към договора на Министерство на отбраната на Федерална република Германия с компанията производител на IRIS-T SLM системи „Диел Дифенс"

>