Майката на обезобразения Адриян договори 3 г. условно, пастрокът също призна вина за по-малка присъда

08.10.2024 11:40 Никола Михайлов
Подсъдимият Петър Чернев и Стела Алексиева.

Друг състав на Районния съд трябва да реши дали да одобри споразумението в 7-дневен срок

3-годишна условна присъда с 5 г. изпитателен срок договори пловдивчанката Стела Алексиева, майка на малкия Адриян, обезобразен от нея и приятеля ѝ Петър Чернев. Споразумението предстои да бъде одобрено.

Според Наказателно-процесуалния кодекс обаче съдебният състав, оглавяван от Божидар Кърпачев, не може да го утвърди, тъй като то е частично - само за единия подсъдим.  Това трябва да сторят други магистрати в 7-дневен срок. 

Пастрокът Петър Чернев също е признал вината си и ще бъде съден по съкратената процедура. Така, ако бъде признат за виновен, наказанието му ще бъде намалено с 1/3. 

Заседанието  премина без журналисти, тъй като Кърпачев настоя представителите на медиите да напуснат, без да посочи мотиви.

Както "24 часа" вече писа, Чернев и Алексиева бяха изправени пред Районния съд за малтретирането на сина на жената. На 8 януари роднина на момченцето видяла голяма рана на главата му и подала сигнал в Четвърто районно управление, след който униформени извели Адриян от семейната среда. Дни по-късно от "Закрила на детето" сезирали прокуратурата. Наложи се трансплантация на кожа на главата на детето. 

Алексиева се сдоби с едно обвинение - за причиняване на средна телесна повреда в условията на домашно насилие в съучастие с Чернев. Деянието е извършено с особен Той от своя страна ще отговаря за още пет. Мъжът причинил на 5-годишното момче и лека телесна повреда, изтезавал го е, заканвал му се е и го е принуждавал - да застане пред записваща камера, да му се моли да го утрепе, да се моли да не го убие и да го удави, като употребил за това заплахи. Детето трябвало да застане без да мърда в полулегнало състояние и оголени седалищни части. 

"Удовлетворени сме, защото поискахме да минем по съкратената процедура. Признали сме фактите, ще чакаме следващото заседание да представим нашите правни доводи и да очакваме правилно преценяване от съда", заяви адвокатът на Чернев  Йордан Давчев. Той уточни, че клиентът му не признава вина за всички обвинения.  "Всеки съучастник отговаря само за това, което е извършил", каза защитникът.

"Съгласихме се за споразумение, защото това е най-удачно - да спрат мъките за майката", обясни и  защитничката на Стела Алексиева Росица Драгинова. Тя не е съгласна с колегата си Давчев, че Петър Чернев не е участвал в причиняването на средната телесна повреда. "Разбира се, че майката проявява интерес към детето. Чуват се по телефона, то сега живее в Германия с баща си", каза Драгинова.  

Следващото заседание ще бъде на 29 октомври. 

Други от От Пловдив

Не могат да открият главата на разчленения от приятел 42-годишен Атанас Христев

По тази причина съдебните лекари не успяват да посочат причината за смъртта Категорични са само, че откритите на различни места останки са от един и същи труп Главата на 42-годишния Атанас Христев

Зам.-областният управител на Пловдив и служители на администрацията дариха кръв

Зам.-областният управител инж. Атанас Ташков и десетки служители дариха кръв в мобилния кабинет на Районния център по трансфузионна хематология, който беше ситуиран пред сградата на областната

Освободиха с парични гаранции "мозъка" и "мускулите" на схемата за източване на театрите (Обзор)

Стремежът ни е да стигнем до служители в Министерството на културата, ако сред тях има замесени, заяви прокурорът Виктор Янков Тайнствен мъж с фамилия Георгиев поръчвал назначенията Софтуерният

Мозъкът на схемата в източване на театрите Петко Писков излиза на свобода срещу 15 000 лв. (Обновена, Видео)

Брутално са източени от бюджета 1,5 млн. лева, обяви прокурорът Виктор Янков Соченият за мозък на схемата за източване на бюджета на Министерството на културата Петко Писков вече е обвинен за

Съдия изгони журналистите от делото срещу пастрока и майката, обвинени в насилие над 5-годишно в Пловдив

Петър Чернев застана пред съда за причиняване на телесни повреди в условието на домашно насилие, изтезание, принуда, закани и притежание на наркотици Без присъствието на журналисти в съдебната зала

>