43-годишен ще лежи 4 г. зад решетките заради кражба от жена в Казанлък

07.10.2024 15:55
Затвор СНИМКА: Pixabay

Мъж на 43 години ще търпи наказание от четири години лишаване от свобода при първоначален строг режим за кражба от жена в Казанлък. Това съобщиха от държавното обвинение. Деянието е извършено на 5 април 2022 г. с употреба на сила и в условията на опасен рецидив.   

В деня на престъплението жената се е намирала пред офис в града, когато осъденият с инициали К.С. се приближил към нея, заговорил я и през това време незабелязано отнел от дамската ѝ чанта портфейл с намиращи се в него пари и документи. Той се е отдалечил от мястото, взел парите и изхвърлил портфейла.

Мъжът се е укривал и е бил обявен за издирване. След установяването му, по искане на наблюдаващия прокурор, съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него на 3 юли т.г. 2024 г. К.С. е осъждан и преди за престъпления против собствеността, посочиха още от прокуратурата.

Мъжът е признал вината си в Районния съд в Казанлък и делото е приключило по реда на съкратеното съдебно следствие. Присъдата подлежи на протестиране и обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора. 

През август т.г. мъж на 35 г. беше осъден на четири и половина години затвор за кражби и повреждане на автомобили в Казанлък.

 

Други от От страната и света

Осъдиха бизнесмен от Варна заради откраднат половин милион по дело на Европейската прокуратура

Атанас Милев дал на Държавен фонд “Земеделие” фалшива банкова гаранция, за да му преведат парите и да направи мандра Бизнесменът Атанас Милев от Варна е осъден по разследване на Европейската

9 години затвор за мъж, опитал да убие приятелката си

Търговищкият окръжен съд постанови девет години затвор за млад мъж, опитал да убие майката на децата си. Е. С., на 24 години, бе признат за виновен за деянието

Стреляха с въздушна пушка по офиса на политическа сила в Русе

Стрелба с въздушна пушка по офиса на политическа сила в Русе. Той беше открит преди няколко дни в центъра на града. От партията предполагат, че вандалската проява е от тази нощ, пише БНТ

ESG и новите правила за отчитане на корпоративната устойчивост – какво предстои за бизнеса?

Темата бе дискутирана на шестия форум от кампанията на "24 часа" и ОББ за устойчиво бъдеще: "ESG и изискванията за отчитане на корпоративна устойчивост (CSRD)

Докато бягахме, баба пазеше отрова – ако ни върнат в Северна Корея, да не се мъчим

Две дезертьорки от режима в Пхенян разказват в София покъртителните си истории “Синът ми умираше от глад пред очите ми, а аз не можех да направя нищо за него

>