Президентът Радев изрази съболезнования на Босна и Херцеговина за жертвите на наводненията в страната

05.10.2024 13:44
Румен Радев СНИМКА: Георги Палейков

Президентът Румен Радев изрази искрени съболезнования за загубените животи по време на опустошителните наводнения в Босна и Херцеговина, в публикация в социалната мрежа "Х", предаде БТА.

В готовност сме да предоставим необходимата подкрепа, изправени пред това природно бедствие, написа още българският държавен глава. 

БТА припомня за силната буря, която вчера връхлетя Босна и Херцеговина, отнемайки живота на най-малко 14 души. Пороите наводниха няколко града и села в централните и южните части на страната. Спасителните служби в южната част на страната съобщиха и за няколко изчезнали и призоваха доброволци и армията да помогнат, тъй като пътищата бяха затворени и къщите останаха без електричество. 

Вчера от Министерството на външните работи също изразиха съболезнования на Босна и Херцеговина за жертвите на наводненията в централния и южния райони на страната. 

Други от От страната и света

Проливен дъжд наводни Перник (Видео)

Проливният дъжд в съботния следобед наводни Перник. Това стана ясно от видеа в социалните мрежи. За Перник и областта за днес е обявен жълт код за обилни валежи

Тир се обърна на Околовръстното шосе в София (Видео, снимки)

Тир се обърна на Околовръстното на София в посока "Ботевградско шосе", преди разклона.  Кадри от инцидента бяха разпространени във фейсбук групата „Катастрофи в София"

Димитър Ганев, "Тренд": Няма да има изненади на предстоящия вот

Няма да има изненади на предстоящия вот на 27 октомври. Това заяви  политологът от „Тренд" Димитър Ганев по "Нова". По думите му електоралната периферия – избирателите

38-годишна шофьорка причинила мелето по пътя Карнобат-Айтос, сред ранените са двете й деца (Снимки)

38-годишна шофьорка е причинила челната катастрофа по пътя Карнобат-Айтос днес следобед, при която пострадаха петима, съобщават от Областната дирекция на МВР Бургас

Радостин Танев: Сметката е проста - 10 заети кв. метра от индустриалната зона на Стара Загора означават 1 работно място

Целта ни е градът да е предпочитан за работа и живот, казва зам.-кметът - Г-н Танев, преди години символ на Стара Загора бяха промишлени гиганти като ДЗУ и комбината по роботостроене "Берое"

>