4 закопчани при спецакция във Великотърновско, блокираха рискови квартали в Г. Оряховица

04.10.2024 09:07 Дима Максимова
Хайка за крадци и дилъри на гласове се провежда в Горна Оряховица

4 са задържани до момента при провеждаща се специализирана полицейска операция срещу битови престъпления и купен вот във Великотърновско.

"Имаме 150 проверени лица, 20 души, представляващи интерес, но нито един от задържаните не е по линия на нарушения на изборното законодателство. Арестувани са за кражби", каза пред журналисти комисар Йосиф Павлов, началник на "Охранителна полиция" при ОДМВР - Велико Търново.

От старта на предизборната кампания е започнало профилактиране на контингента. В полицията са постъпили 3 сигнала за купен вот, но по тях все още се правят проверки. "Все още нямаме резултат по тях, разпитват се съпричастни лица", уточни комисарят.

Според полицията схемите, по които се търгува вот са познатите - глас срещу опрощаване на вересии в магазините, корпоративен вот, дърва за огрев.

Криминална полиция "диша във врата" на 7-8 души от крими контингента на територията на общините Горна Оряхомвица и Лясковец, каза гл.инспектор Мариян Лонгинов от РУ -Горна Оряховица. "Това са хора, за които на предходни избори са постъпвали сигнали, че са с възможности да извършват такива престъпления. Към момента все още между тях върви едно ослушване кой ще ги потърси, ще ги потърси ли. Ние сме обезпечили оперативни източници. При получаване на такива данни, ще реагираме незабавно", увери началникът на местната полиция.

Набелязани са и 7 села с компактно население, които очакват "да поизкарат и те нещо, да се пооблажат", в смисъл да им предложи някой парична облага.

Акцията продължава с проверки на няколко адреса в Горна Оряховица по линия на наркотици. Рисковите квартали "Гарата" и "Калтинец" в Горна Оряховица са блокирани с 3 КПП-та. Издирват се двама души, единият от които с влязла в сила присъда. Тази нощ е установено и 14-годишно момиче от Бяла Слатина, обявено за издирване от родителите си. Намерили го в къщата на 14-годишен в "Калтинец". Срещу девойката посегателства не е имало. Предадено е на родителите.

Други от От страната и света

Петролът на ОПЕК докосва 75 долара за барел

Средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) вчера се покачи до 74,90 долара за барел, информира днес петролният картел на сайта си

Задържаха 51-годишен мъж, заплашил жена си с убийство в село край Костинброд

Обвиняем за причиняване на телесна повреда и закана с убийство, извършени в условията на домашно насилие в с. Богьовци, е с мярка за неотклонение „задържане под стража"

КСНС излезе с 6 мерки и предложение за нов закон

След 3 часа разговор при закрити врати всички участници в КСНС, свикан от президента Румен Радев, застанаха до държавния глава докато той обобщаваше постигнатите договорености по време на срещата.

Почина френският актьор Мишел Блан

Френският актьор Мишел Блан почина на 72 години, съобщи АФП, цитирана от БТА. Актьорът е страдал от кардиологично заболяване. Починал е в парижка болница

Арестуваха 58-годишен бургазлия, превърнал апартамент във ферма за канабис (Видео)

На канабисова ферма в апартамент в бургаския к-с "Меден рудник" се натъкнаха полицаи при днешната рутинна акция срещу купения вот и конвенционалната престъпност

>