Тайните за вечна красота на Моника Белучи

04.10.2024 03:00

Моника Белучи, една от най-красивите жени в света, навърши 60 години на 30 септември.

Италианската актриса и модел има успешна кариера зад гърба си, две дъщери и два развода, като в момента се радва на хармонична любов с известния режисьор Тим Бъртън.

На рождения ден на Белучи френският секссимвол Венсан Касел, неин бивш съпруг и баща на двете ѝ момичета, публикува в инстаграм красив кадър с нея и наследницата им Дева Касел, пишейки: "Семейството".

Касел винаги и с много любов говори за Моника, давайки ясно да се разбере, че въпреки раздялата им тя е много специална жена за него.

Белучи покори целия свят с естественото си излъчване, талант и личност. Тя се смята за една от иконите за красота на всички времена. Затова повечето жени искат да знаят нейните тайни за красота - сякаш неподвластна на времето, като през годините тя е споделяла немалко от тях. Италианката поддържа ослепителния си вид чрез здравословен начин на живот, отлична рутина и положителен поглед върху стареенето.

Блестяща и сияйна кожа

Белучи не си е правила никакви козметични процедури, като вместо това се радва на промените в кожата си с напредване на възрастта. Нейният съвет за младежки блясък на 60 години е щателна рутинна грижа. Гримът винаги се сваля преди лягане. Лицето си тя почиства с нежен препарат вечер и сутрин. Използва също така овлажняващ серум, крем за лице и лосион за тяло, за да поддържа кожата си хидратирана. Освен това никога не излиза на открито, без да нанесе широкоспектърен слънцезащитен крем.

Хидратирани устни

Актрисата вярва, че устните са изключително важни, защото чрез тях "говорите, ядете и целувате". Тя ги поддържа винаги хидратирани, защото пълните ѝ устни са склонни към сухота. А и така винаги ще изглеждат млади и пищни. Белучи насърчава жените да експериментират с различни цветове червила и препоръчва да носите нюанс, който изразява настроението ви. Поради тези причини тя винаги опитва нови цветове и носи живи нюанси, за да повдигне настроението си. За нея яркочервеното червило означава "динамика и безстрашна красота", което го прави любимия ѝ нюанс.

Минимален грим

Що се отнася до грима, Белучи обича да е семпъл, защото е почитателка на "голото" лице или естествения вид.

Грижа за косата

Красивата актриса споделя в интервю, че мие косите си само два пъти седмично, защото смята, че химикалите в шампоана могат да увредят кичурите ѝ, когато се използват прекалено. Тя също така разрежда шампоана във вода, за да намали количеството на алкалите. След това оставя косата си да съхне естествено, вместо да използва сешоар. Избягва използването на стилизиращи инструменти като преса за изправяне, маша и сешоар. Освен това нанася зехтин върху косите си вместо маска за коса.

Здравословен начин на живот

Като италианка Белучи обича да си похапва. Въпреки това тя следва средиземноморска диета, богата на зеленчуци, плодове, постни протеини и зехтин. Освен храни, богати на антиоксиданти, тя залага и на здравословни мазнини, като ядки и авокадо. Разбира се, пие много вода, за да поддържа кожата си добре хидратирана.

Внимава за стройната си фигура чрез контрол на порциите и упражнения. В интервю признава, че добрата физическа форма е именно една от тайните на нейната неостаряваща красота. По-конкретно, тя обича да плува поне четири дни в седмицата. Освен това се занимава с йога и пилатес, за да тонизира тялото си и да намали стреса.

Моника Белучи прегръща процеса на стареене, защото вярва, че красотата е да се чувстваш комфортно и уверено в собствената си кожа.

Други от Възход и падение

Даниел Панов заразява с увереност - Велико Търново може да е град на щастието и духа

Днес, в деня на усмивката, рожден ден празнува кметът на Велико Търново Даниел Панов. Рядко съвпадение, защото той заразява с мечтата си старопрестолната столица да е град на щастливи хора

Войната в Иран или бъдещ катаклизъм върна щъркелите у нас?

Миграцията продължава и през октомври, а може да са дошли от Северна Европа, казват специалистите Войната в Близкия изток, снегът в Южна Африка или неочакван катаклизъм върна щъркелите в България

Честит рожден ден на Елица Гилтяй

В България има само един човек, който може да поднесе и най-заплетената политическа интрига елегантно. Това е управляващият редактор с ресор “Политика” Елица Гилтяй, която днес празнува рожден ден

На 4 октомври рожден ден имат

Даниел Панов, кмет на Велико Търново, председател на сдружението на общините в България  Проф. д-р Васил Каракостов, началник на Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ “Св

Певецът Отис Рединг ще получи посмъртно звезда на Алея на славата

Американският соул певец Отис Рединг ще бъде почетен посмъртно със звезда на холивудската Алея на славата, съобщи сайтът на популярната атракция.  Звездата на Рединг (1941-1967) ще бъде 2791-ата на

>