Обвиниха бащата, който преби дъщеря си, а после я обяви за изчезнала

03.10.2024 16:48
Домашно насилие СНИМКА: Пиксабей

Обвиниха бащата, който нанесе побой на 15-годишната си дъщеря в с. Мирково, област Софийска. Това съобщиха от прокуратурата.

Инцидентът е станал във вторник.  Ученичката  била удряна с шамари по лицето и, била е дърпана и скубана косата.

От полицията съобщиха, че момичето твърди, че баща ѝ я бил с дървена бухалка.От там уточняват, че сигналът е подаден от баща ѝ, жител на с. Мирково. Той обявил, че непълнолетната му дъщеря е била отвлечена. Незабавно били предприети оперативно-издирвателни действия, в хода на които 16-годишната била установена в дома на сестра й.

С деянието, извършено при условията на домашно насилие, й била причинена телесна повреда.

В хода на разследването е извършен оглед, разпитани са свидетели, приложени са доклади на Дирекция „Социално подпомагане".

Непълнолетната е разпитана пред съдия по реда на Наказателно-процесуалния кодекс и в присъствието на назначен особен представител, както и на служител от отдел „Закрила на детето".

Бащата на пострадалата - обвиняемият А.М, е привлечен към наказателна отговорност и за подаден сигнал с невярно съдържание на телефон за спешни случаи 112. Същият е осъждан.

Понастоящем той е задържан за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мяра за неотклонение „задържане под стража" спрямо него.

Разследването по досъдебното производство продължава.

Други от От страната и света

Съпругата на Джейхан Ибрямов обяви гладна стачка до освобождаването му

Съпругата на Джейхан Ибрямов - Биршен обяви гладна стачка до освобождаването му. По думите ѝ тя ще стои в „Триъгълника на властта". В момента изчаква конвоя

Фокус на ББР - индустриализация, енергетика и здраве (обзор)

За 25 години от създаването си банката за развитие акумулира 2,470 млрд. лв. в помощ на икономиката Със смела стратегия ще влезе в 26-ата си година Българската банка за развитие

“Маркет Линкс“: 6 партии влизат в новия парламент, ИТН остава под чертата

За второто място битката е между "ПП-ДБ" и "Възраждане" Шест партии влизат в 51-вото Народно събрание, а "Продължаваме Промяната-Демократична България" и "Възраждане" ще си оспорват второто място

След ЦИК и парламентът свали имунитета на Джейхан Ибрямов

Парламентът свали имунитета на Джейхан Ибрямов. Това стана ясно от позиция, разпространена до медиите. Ето я и цялата позиция на Народното събрание: "Днес, 3.10.2024 г

Задържаха депутата Джейхан Ибрямов за 72 часа

Народният представител Джейхан Ибрямов е задържан за 72 часа под стража. По-рано от ЦИК сне имунитета на кандидат-депутата от коалицията около Ахмед Доган „Алианс за права и свободи"

>