Закопчаха 68-годишна жена за купуване на гласове в Стрелча, спецакции в Пазарджик, Разград и Добрич

03.10.2024 12:01
Снимка: Пресцентър на МВР.


При спецоперацията на ОДМВР-Пазарджик и РУ-Панагюрище е арестувана 68–годишна местна жителка след получен сигнал за купуване на гласове в полза на определена политическа партия.

При претърсването от дома и са иззети множество тетрадки и флаш памет с лични данни за лица, разпределени по населени места, адреси и избирателни секции.

Жената е задържана с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

В рамките на спецоперацията на територията на Разградска област са проверени множество заложни къщи, кредитни институции и търговски обекти.

Само в с. Осенец служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност" са инспектирали три офиса за бързи кредити, заложна къща и три търговски обекта. Обходени са селата Ясеновец, Балкански, Дряновец, Вазово, Подайва и градовете Исперих и Кубрат, извършени са проверки на игрални зали, заложни къщи, бензиностанции и смесени магазини.

По време на акцията униформените са провели превантивни беседи с хора, за които има информация, че извършват лихварска дейност, утвърдили се местни лидери на обособени общности, които под някаква форма имат възможност да оказват влияние при упражняване правото на глас, както и със служители в йерархична зависимост с оглед установяване на данни за опит за налагане на т.н. корпоративен вот.

В хода на полицейските действия е установен и обявен за общодържавно издирване. На изградените 11 КПП-та, съвместно с екипи на жандармерията, са проверени близо 300 превозни средства.

Девет души са задържани в рамките на полицейските действия, реализирани на територията на ОДМВР-Добрич. При претърсване на търговски обект в Албена, стопанисван от 47-годишен, в едно от помещенията са установени пакетчета със суха тревна маса с тегло 2,9 грама, реагирала на канабис.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а по случая – образувано досъдебно производство. Служители на криминална полиция от РУ- Шабла предприели процесуални действия в частен имот в с. Езерец, обитаван от 46-годишен, откъдето иззели намерените 26 грама суха тревна маса канабис, както и 7 растения канабис в процес на сушене, достигнали височина до 120 см.

Ползвателят на имота също е задържан с полицейския арест. Други двама мъже – на 45 и 25 г., били засечени в Каварна и при обиск от тях униформените иззели ръчно свити цигари с канабис. С две топчета и две пакетчета от същата дрога е задържан и 39-годишен от Добрич.
Срещу задържаните са образувани бързи полицейски производства. При претърсване на частен имот на територията на областния град полицаите открили гладкоцевна пушка калибър 16 и патрондаш с поставени общо 18 ловни патрона.

По случая е образувано досъдебно производство. Незаконно присъединяване към електропреносната мрежа е установено при проверка на таванско помещение в жилищен блок в Добрич, обитаван от 50-годишен мъж.
По случая е образувано досъдебно производство. Полицейски екип се е отзовал и на сигнал за възникнал скандал в апартамент в областния град. На място е задържан 52-годишен, който буйствал и отправял закани към съпругата си, нападнал 19-годишния им син.

Изяснено е, че по-рано сутринта е ударил жената по лицето. Двамата пострадали са с повърхностни рани, насочени към МБАЛ Добрич за прегледи. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата, а по случая е образувано досъдебно производство. В хода на операцията са проверени са общо 326 моторни превозни средства и 431 водачи и пътници.

Други от От страната и света

Главчев ще награди екипите, които евакуираха сънародниците ни от Ливан

Премиерът Димитър Главчев и министърът на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова ще наградят екипите на Държавния авиационен оператор, които евакуираха българските граждани от Ливан

Главчев разпореди проверка за злоупотребите в театрите в Разград и Смолян

Премиерът Главчев разпореди проверка във връзка със сигнали за злоупотреби в театрите в Разград и Смолян, информираха от пресцентъра на Министерски съвет

Пуснаха под домашен арест кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер

Кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер, синът му Али и общинският служител Байрям Иляз са пуснати под домашен арест. Това реши Окръжен съд – Хасково

Полицията задържа мъж за купуване на гласове в Карнобат

Задържан е мъж от Карнобат, държал у себе си множество документи за самоличност и дебитни карти, съобщават от МВР. Резултати от специализираните полицейски действия на територията на областите Бургас

Свидетел по делото „Семерджиев“ се отрича изцяло от показанията си

Велина Аршинкова, която беше основен свидетел по делото „Семерджиев", е пуснала молба до касационния съд, че се отрича изцяло от дадените от нея показания

>