Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция

03.10.2024 07:19
ГКПП Кардам СНИМКА: Архив

Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция" към МВР на своя уебсайт. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

На българо-румънската граница движението е интензивно за товарни автомобили на изход на пунктовете „Кардам", „Дуранкулак" и „Никопол". Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба, припомниха от „Гранична полиция".

Интензивен е трафикът на вход и изход на ГКПП „Кулата" на българо-гръцката граница за товарни автомобили. От „Гранична полиция" съветват пътуващите от и към Гърция да използват алтернативни на „Кулата" и „Маказа" пунктове, които са натоварени заради увеличения брой пътуващи румънски туристи. През граничните пунктове „Маказа", „Златоград" и „Ивайловград" е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси, припомниха от дирекцията.

На границата с Република Сърбия тази сутрин трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход на ГКПП „Калотина".

Натоварено е движението и на ГКПП „Капитан Андреево" на българо-турската граница на изход за товарни автомобили.

Движението през всички пунктове с Република Северна Македония е нормално.

Други от От страната и света

Групата на БСП в СОС предлага да бъдат изплатени 15 млн. лв. на транспорта

БСП предлага нов проект на решение, който надгражда този на кмета Васил Терзиев. Предложението е да бъдат изплатени 15 млн. лв. на дружествата, за да се разреши проблема

700 деца минали профилактични прегледи за профилактика на кариесите в Русе

Между 9 май и 27 юни 690 деца преминаха безплатни профилактични прегледи от дентален лекар по иновативната Общинска програма „Моите зъбки – здрави и бели"

Карлос Контрера и Пламен Данаилов предлагат заем от 25 млн. лв. за цялостно разрешаване на кризата в транспорта

Предлагаме нов проект за решение, който считаме, че решава изцяло проблема в градския транспорт, заявиха общинските съветници Карлос Контрера (ВМРО) и Пламен Данаилов (ИТН)

Задържаха мъж за физически и психически тормоз над приятелката си

Полицаи задържаха 41-годишен мъж след сигнал от 50-годишна жена, с която живее на семейни начала, че ѝ е нанесен психически и физически тормоз, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на

Закопчаха 68-годишна жена за купуване на гласове в Стрелча, спецакции в Пазарджик, Разград и Добрич

При спецоперацията на ОДМВР-Пазарджик и РУ-Панагюрище е арестувана 68–годишна местна жителка след получен сигнал за купуване на гласове в полза на определена политическа партия

>