Кейт Уинслет: Сцената с вратата в „Титаник“ беше заснета в малък резервоар

02.10.2024 07:34
Актрисата Кейт Уинслет Снимка: Twitter/@perchetendenza

Кейт Уинслет призна, че емблематичната сцена с вратата във филма „Титаник" е била заснета в резервоар с височина до кръста.

В сцената от блокбъстъра от 1997 г. Роуз (Уинслет) се качва на плаваща врата, след като прочутият океански лайнер е потънал под ледените вълни, докато любимият ѝ Джак (Леонардо Дикаприо) се държи за нея. 48-годишната актриса описа заснемането на сцената не толкова впечатляващо, колкото изглежда на екрана.

„Това беше доста неудобен резервоар. Този резервоар беше с височина до кръста. Така че най-напред редовно си казвах: „Уф, мога ли да отида да тоалетната?", а после ставах, слизах от вратата, отивах до ръба на резервоара, който беше на около 20 фута, и буквално трябваше да преметна крак, да изляза от резервоара и да отида да тоалетната, а след това да се върна и отново да се покатеря на вратата", заяви тя по време на участието си в подкаста „Happy Sad Confused" на водещия Джош Хоровиц.

Звездата от „Аватар 2" се пошегува, че не трябва да разкрива тези тайни на филмовото изкуство, защото режисьорът Джеймс Камерън ще я преследва за това.

„Ужасно е да призная тези неща... Лео е, за жалост, на колене на дъното на резервоара. Не трябва да споделям никои от тези неща. Джеймс Камерън ще ми позвъни: „Защо им казваш всичко това?", каза Уинслет.

Актрисата обясни, че последните 20 минути от филма са били заснети изцяло с автоматизирана замяна на диалога, тъй като постоянното блъскане на вода от резервоара е заглушавало нейните реплики и тези на Дикаприо.

„Нещото, което беше удивително в краищата на резервоара, беше, че той беше безкраен резервоар, така че имаше постоянно бучене на вода и се чуваше постоянният звук на водата", посочи тя, цитирана от БГНЕС.

Сцената отдавна е предмет на спорове дали Джак е можел да се побере на вратата заедно с Роуз, вместо да се предаде на водния си гроб. Кейт се пошегува, че колегата ѝ „вероятно е получил посттравматично стресово разстройство от цялото нещо".

Други от Възход и падение

Рая Пеева и майка й водещи на новото шоу "Кажи честно" по Би Ти Ви

Рая Пеева и майка й Красимира Демирова, също актриса като дъщеря си, ще са водещи на новото шоу "Кажи честно" по Би Ти Ви. Кастингът за него започна на 20 септември

Честит рожден ден на Росица Кирилова!

Днес рожден ден празнува Росица Кирилова, директор офис на издателя в Медийна група “България”. Рядко има толкова лъчезарни хора като нея, а тя самата съчетава и безценни качества - организирана и

На 2 октомври рожден ден имат

Акад. проф. д-р Владимир Овчаров, анатом Радка Жекова, художничка Христо Николов, баскетболист Кали, поп и фолк

Най-популярният продукт в света - дъвката

Първобитните цивилизации дъвчели смолата на дървото саподила Дъвката е едно от онези неща, които приемаме за даденост. Независимо дали я дъвчем, или не, повечето от нас се сблъскват с нея ежедневно

Откриха рак на топмодела Бианка Балти малко след като срещна любовта

Италианката разкри, че заболяването ѝ е в трети стадий и е засегнало и други органи “Ще победя рака!” Това се зарече топмоделът Бианка Балти, която, без да подозира какво ѝ предстои

>