Плащаме бакшиш в ресторант и с банкова карта

01.10.2024 13:53
ПОС устройствата на Fibank приемат всякакви плащания - с магнитна лента, EMV чип и PIN, безконтактни и мобилни трансакции.

Бакшиш в ресторант вече ще можа а се плаща и с банкова карта, а не само в брой. Това става възможно с ПОС терминалите, които се предлагат от Fibank. 

При получаване на сметката на устройството се появява възможност за избор на процент от сумата или определена стойност, която клиентът да остави като жест за доброто обслужване. Търговецът получава в своето извлечение за операцията информация за платената сума и оставения бакшиш.

ПОС устройствата от последно поколение на Fibank използват операционна система Android, с която плащанията с карта са бързи, сигурни и лесни. Инсталират се бързо от експертите на ПИБ и приемат всякакви плащания - с магнитна лента, EMV чип и PIN, безконтактни и мобилни трансакции.

ПОС терминалите са подходящи за търговци с физически обекти, желаещи да привличат нови клиенти, които предпочитат да плащат с карта. С тях се спестяват и разходите, които търговецът би направил за внасяне и броене в банков офис.

Други от От страната и света

Коледният базар в Русе ще радва своите посетители с нови визия

Традиционният коледен базар на Община Русе тази година ще бъде с нова визия. От 30 ноември до 8 януари на пл. „Свобода" ще бъдат разположени нови 22 дървени павилиона, закупени от Община Русе

Кристалина Георгиева: МВФ ще подпомогне засегнатите от конфликта в Близкия изток страни

Международният валутен фонд ще подпомогне засегнатите от конфликта в Близкия изток страни. Това каза за БНТ управляващият изпълнителен директор на МВФ Кристалина Георгиева

Бюджетният дефицит в края на септември расте с над 1,11 млрд. лв.

Бюджетното салдо по консолидираната фискална програма (КФП) към края на месец септември 2024 г. се очаква да бъде отрицателно в размер на 2,8 млрд. лв. (1,4 на сто от прогнозния БВП)

Сметната палата: Българките раждат или много млади или след 30-те си години

Тревожно висока е детската смъртност в първите 6 дни, у нас тестват бебета преди да се родят само за 3 тежки болести, в Германия – за 19, в Италия за 49 Здравното министерство да разработи стратегия

ЦИК откри обществена поръчка за изработката на бюлетините и ролките за машина

Централната избирателна комисия (ЦИК) откри процедура по възлагане на обществена поръчка за изработката и транспорта на хартиените бюлетини и ролките за машина за предстоящия парламентарен вот на 27

>