Шофьорът сириец, убил двамата полицаи в Бургас преди две години, е бил пълнолетен

30.09.2024 14:38 Димчо Райков
Омар Аднан, който на 25 август 2022 г. прегази в Бургас двамата полицаи с автобус след кръговото на "Трапезица".

Властите в България ще издирват още свидетели на жестоката касапница в Бургас преди две години, когато автобус с 47 мигранти прегази двама полицаи в града при опит да бъде спрян. Това стана ясно днес на делото в Окръжния съд срещу шофьора на возилото сириеца Омар Аднан, който е обвиняем за смъртта на униформените на 25 август 2022 г.

Във фаталния ден Аднан е бил пълнолетен, когато е бил зад волана, се разбра от представената съдебно-медицинска експертиза. За да смекчи присъдата си, сириецът твърдеше, че в деня на катастрофата не е имал 18 г.

"Тази експертиза беше назначена още в началото на разследването, когато се породиха съмнения за възрастта на Омар. Тогава бяха представени документи, в които бяха посочени различни рождени дати на това лице. Заключението на експертизата е, че той е пълнолетен", заяви прокурор Димитър Узунов.

Делото обаче няма да приключи днес, тъй като ще се търсят още свидетели на трагедията. Властите у нас ще издирват още мигранти, които са били в автобуса. Повечето от тях обаче вече са напуснали страната през последните две години.

Сред свидетелите днес бе и служителка на бензиностанция в местността Пода край Бургас. Именно там се е повредил първият автобус на трафикантите, за който трябвало да съобщи на тел. 112 по указания на полицията, която е имала предварителна информация за подготвяния трафик на сирийците. След повредата обаче возилото бе сменено с буса, с който сириецът Аднан уби полицаите на кръговото на "Трапезица".

Други от От страната и света

Външно: Продължаваме да работим активно за евакуиране на българските граждани

"Министерството на външните работи продължава да работи активно и в тясна координация с всички компетентни институции и с партньорски страни за успешното провеждане на цялостната евакуация на

Десетки помогнаха на Габриела да учи в Harvard Medical School, след година тя се върна с нов проект как да бори стреса

Искам да променя системата на здравеопазване, затова влязох в нея, казва младата лекарка Не са необходими милиони, за да проведем клинично проучване или да осъществим успешна идея

Красимира Стоянова за евакуираните българи: Когато институциите са обединени, нещата се получават

Когато държавните институции са обединени от добра цел, нещата се получават. Това заяви пред "Нова" министърът на транспорта Красимира Стоянова. Коментарът ѝ е по повод евакуираните от Ливан 89

L-39 e паднал край "Граф Игнатиево" заради нисък полет, показва черната му кутия

Първите данни от черната кутия от фатални полет, при който загинаха двама военни пилоти край база "Граф Игнатиево", показаха, че вероятната причина за катастрофата е нисък полет преди вертикалното

Транспортираха мъж в тежко състояние с медицинския хеликоптер от Севлиево до София

Мъж в тежко състояние беше транспортиран с медицинския хеликоптер от Севлиево до София, съобщиха на страницата си във Фейсбук от Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха (ЦСМПВ)

>