Лена Бориславова каза какво е условието на ПП-ДБ към ДПС-Доган

30.09.2024 09:37
Лена Бориславова КАДЪР: Фейсбук/Официален профил

За тези избори е важно да бъдат последните поне за определен период от време - една, две, три години, за да може да има хоризонт, в който някакви смислени политики да могат да се реализират, коментира депутатът от ПП-ДБ Лена Бориславова в сутрешния блок на бТВ.

Запитана за нея какво би било успех, тя обясни, че това ще е партията да получи подкрепа за формулата за излизане от кризата и тя бъде успешно реализирана.

"Това е подходът, който ние променяме в тази предизборна кампания", обясни тя. 

Според нея в тази ситуация най-добре е министър-председателят да е надпартиен.

"Когато сме на седми избори и политиците не си вярват и са абсолютно неуспешни да формират кабинет, означава, че е необходим нов подход", каза Лена Бориславова. Тя уточни, че изключения са били единствено кабинетите "Петков" и "Денков".

"Това, което е важно за тези избори, е да бъдат последните поне за определен период от време - една, две, три години, за да може да има хоризонт, в който някакви смислени политики да могат да се реализират", допълни още тя.  

"За мен лично успех е, когато получим подкрепа за формулата за излизане от кризата, която предлагаме и тя бъде успешно реализирана. Това е подходът, който ние променяме в тази предизборна кампания", добави Бориславова. 

Пътят на промяната я научил, че тя е по-бавен процес с оглед на годините, през които държавата е била завладявана.

"Те не могат за една нощ да бъдат изтрити и второто е, че идеята за този надпартиен премиер, трябва да се търси съвместно с останалите политически субекти около една обща управленска и законодателна програма", аргументира се Бориславова. Тя бе категорична, че ПП-ДБ няма да работи с ДПС на Пеевски, дори те да поемат ангажименти за борба с корупцията.

Тя обясни, че партията има условие към ДПС - Доган - да поеме ясен ангажимент за антикорупционни мерки.

"Те в момента усетиха върху себе си ударите на това да имаш завладени институции - обясни Бориславова. - Въпросът към тях е дали ще се стремят към това да възвърнат контрола, който загубиха или ще разберат, че по-добре за всички, когато са атакувани без основание, да получат правна защита от институции, които работят за обществения интерес."

Тя не изключи напълно вариант за сътрудничество с ГЕРБ след изборите, но там проблемът бил, че това, което се казва не се потвърждава с дела. 

Други от От страната и света

Васил Терзиев подписа меморандум с Дружеството на кардиолозите в България за превенция на сърдечносъдовите заболявания

В Световния ден на сърцето – 29 септември кметът на Столичната община Васил Терзиев подписа меморандум за сътрудничество с Дружеството на кардиолозите в България (ДКБ), с председател доц

Русе дарява културен чек на зрелостниците за трета поредна година

И тази година Община Русе продължава инициативата „Културен чек" за учениците от 12. клас на всички общински и държавни училища на територията на общината

Една трета от възрастните остават със същата пенсия въпреки преизчислението

Служебно преизчисление с допълнителен стаж даде възможност на работещ пенсионер да увеличи пенсията си с 297,70 лв. Въпреки това обаче около една трета от работещите възрастни това преизчисление не

Правителственият самолет излетя, за да евакуира българите от Ливан

Правителственият самолет излетя към Бейрут, за да евакуира българските граждани, желаещи да се приберат у нас. Следим движението на самолета чрез сайта flightradar24.com

28-ото издание на „Северно сияние“ ще се проведе в Русе

От 4 до 6 октомври Русе ще бъде домакин на Международния конкурс за млади изпълнители на българска и популярна песен „Северно сияние". Конкурсът се провежда за 28-а поредна година и се организира от

>