Гергана, която заплашва Дара Екимова, пак влиза в психиатрия - този път за 3 месеца (Обзор)

27.09.2024 21:25 Никола Михайлов
Гергана Неделчева напусна спокойно съдебната зала, без да коментира решението. СНИМКА: НИКОЛА МИХАЙЛОВ
Стилияна Неделчева твърди, че дъщеря ѝ е невинна. СНИМКА: НИКОЛА МИХАЙЛОВ

Пловдивчанката Гергана Неделчева, която в продължение на година и половина заплашва онлайн 22-годишната певица Дара Екимова, ще бъде лекувана в център за психично здраве за втори път тази година. На засекретено заседание Пловдивският районен съд уважи искането на прокуратурата за принудителното ѝ настаняване в специализирано заведение, след като в петък изслуша резултатите от назначената експертиза.

Както “24 часа” писа, на 16 август продуцентката на Дара - Саня Армутлиева, съобщи, че месеци наред младата певица получава заплашителни съобщения и коментари в социалните мрежи. “Ще те намеря на участие и ще бъдеш с пръснат мозък”, “Ще гниеш под земята” и “Смъртта ти е до няколко дни”, са част от тях. Пише ги именно Гергана Неделчева.

Дара Екимова обаче не е единствената ѝ жертва. От нейния тормоз се оплакала и инфлуенсърката Ясмин Кирилова, която получавала заплахи не само за своя живот, но и за този на бебето си. Тогава магистратите постановили лечение и Гергана изкарала 30 дни в психиатрична клиника в Пловдив - била е настанена там на 9 април. След излизането ѝ обаче тя подновила тормоза.

Армутлиева и Екимова подадоха официален сигнал до прокуратурата и държавното обвинение внесе ново искане за принудително лечение и психиатрична експертиза. 

“Гергана също е жертва на заболяването си и не е виновна за това”, каза преди първото заседание на 3 септември талантливата певица. Екимова обясни, че живее в постоянна тревожност, но се надява Неделчева да получи помощта, от която има нужда. 

Тогава съдията Спасимир Здравчев назначи експертиза, която да отговори на въпроса дали действително младата жена страда от психично заболяване, и ако да, какво лечение трябва да бъде приложено. Тя трябваше да бъде готова за 17 септември, но тъй като магистратът се разболя, делото беше пренасрочено за 27-и. 

След първото заседание ситуацията с Гергана и Дара Екимова се успокоила и певицата не е получавала повече заплахи. Това съобщи адвокатката ѝ Десислава Матева. След като съдия Спасимир Здравчев изслуша експертизата, той постанови повторно лечение на Неделчева - този път в Кърджали и за максималния срок от 3 месеца. Също така назначи майката на Гергана за неин попечител, за да следи за поведението ѝ в бъдеще. 

“Опасна е за себе си и за околните. Най-адекватното поведение е настаняването ѝ в психиатрично заведение, където ще се полагат всички необходими за нея грижи”, заяви след заседанието прокурор Димитър Пехливанов. Добави, че целта е състоянието на Гергана да се подобри, тя да спре да заплашва хора онлайн и да води нормален живот. Прокурорът потвърди, че Неделчева е изкарала двуседмично лечение в Пловдив, след което спряла със съобщенията. Дара и Ясмин този път не дойдоха в съда. 

След като излезе спокойна от залата, пловдивчанката отказа да коментира решението. Майка ѝ обаче беше категорична, че е невинна. “Искам да се разследва целият случай, защото много неща се прикриват за сметка на детето ми. Тя е болна, има си диагноза, но те почват първи. Всичко е провокация”, каза Стилияна Неделчева. Според нея всъщност пострадалите първи започнали да пишат на Гергана. Всичко било заради мъж, с когото тя се запознала през 2021 г. Заплашвали я и ѝ се подигравали, че е девствена. Майката обаче не можела да докаже твърденията си, тъй като властите иззели телефоните на Гергана.

Други от От страната и света

С безвкусно шоу без звук и светлина депутатите пропиляха 2 млрд. евро (Обзор)

Правителството не получи мандат да преговаря за промени в плана за възстановяване В сезона на риалити форматите, превзели ефира, депутатите се показаха като сериозна конкуренция на телевизионните

Скромен ръст на чуждите туристи, но българите на почивка навън с 19,3% повече

Броят на чужденците, посетили България през август, все още не може да достигне нивата от рекордната за туризма 2019 г. Тогава у нас са дошли с 200 хиляди повече чужденци

Кметът на Перник бесен, че Струма е замърсена, а няма кой да я провери още същата вечер (Обзор)

Станислав Владимиров поведе поредна битка, но се оказа, че канализацията на заводите в индустриалната зона на града не е картографирана За пореден път кметът на Перник Станислав Владимиров си спечели

Данък “захар” и страшни картинки като на кутиите с цигари искат зъболекарите (Обзор)

Въведен е в 50 държави, а СЗО иска от България да ограничи приема с 10%, обяви шефът на съюза им Правителството предложи облагане на вредните храни у нас преди 9 г

Пътят София – Варна край село Петко Славейков е затворен заради тежка катастрофа

Пътят София – Варна край севлиевското село Петко Славейков е затворен заради тежка катастрофа. Това казаха пред БТА от пресцентъра на Областната дирекция на министерството на вътрешните работи в

>