Вместо медик, Васил от Сопот търсил поп за жена си, която пребил (Обновена)

27.09.2024 14:14 Никола Михайлов
Васил Салафов твърди, че жена му не е изтрезнявала от 2011 г.

Прокурор Мирослав Йосифов посочи, че е възможно да е организирал погребение, за да прикрие следите си

Семейство Сарафови редовно се карали и биели, и двамата не изтрезнявали

68-годишният Васил Аврамов от Сопот не потърсил медицинско лице, което да помогне на пребитата му жена, агонизираща в апартамента им. Вместо това, след като разбрал, че съпругата му Николина е починала, той се заел да търси поп. Това разказа пред Пловдивския окръжен съд прокурорът Мирослав Йосифов по време на заседанието за определяне на мярка за неотклонение на Сарафов.

Според обвинителя издирването на свещеник било с цел Васил да организира погребение на Николина и да прикрие случилото се с нея.

Както "24 часа" вече писа, тялото на 67-годишната жена беше открито в апартамента на семейство Сарафови в сопотския кв. "Сарая". Съседи подали сигнал за силна неприятна миризма на телефон 112, а пристигналите полицаи и лекари намерили трупа, завит с одеяло в една от стаите. Установено е, че жената починала няколко дни по-рано, а тялото вече било в процес на разлагане.

Експертна справка на съдебен лекар показала, че причината за смъртта на Николина Сарафова е белодробна емболия, следствие от счупване на лявата бедрена кост. Съпругът на жената беше задържан и обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост.

Установено е, че Сарафови постоянно злоупотребявали с алкохол. "Аз Васил не съм го виждал трезвен", обяснил един от разпитаните в хода на разследването свидетели. Самият той пък обясни, че жена му не била изтрезнявала от 2011 г. и я описа като алкохоличка.

"Обвиняемият заявил, че е дръпнал Николина, тя паднала на земята, но си ударила главата и текнала кръв. После я ритнал няколко пъти, което е потвърдено и от свидетел", обясни прокурор Йосифов.

Този изблик на агресия не бил инцидентен. Свидетели разказали, че Сарафови се карали редовно, включително и за изпит алкохол и се случвало да се бият. Прокурорът каза още, че Николина била с много ограничени възможности за защита заради влошено здравословно състояние.

"Освен това след проявеното насилие не е предприел никакви действия. Останал е безучастен, макар да вижда, че Николина агонизира. Могъл е да потърси квалифицирана помощ, което да спаси живота ѝ", отсече Мирослав Йосифов. Според прокурора единствената подходяща мярка за неотклонение в случая би била задържане под стража. По думите му има и опасност Васил да извърши друго престъпление, ако бъде пуснат на свобода.

Защитникът на Сарафов адвокат Богдан Войташ отхвърли твърдението за този риск, като и за евентуално укриване от страна на обвиняемия. Посочи, че Васил отговорил на всички въпроси на разследващите и поиска домашен арест.

"Какво да ви добавя бе, госпожо? Жена ми е алкохоличка. Ако вие си решите, ще ме арестувате, аз и без това съм задържан, но мисля, че няма смисъл. Предлагам да ме пусне под гаранция", каза Васил Сарафов в последните си думи. 

Съдия Светлана Методиева остави Васил зад решетките. Решението за мярката за неотклонение подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Апелативния съд. Ако Сарафов се възползва от това си право, заседанието ще се гледа на 3 октомври.

Други от Регион

Бебето, с което майка му скочи от хотел в Кърджали, е по-добре, но остава в болница

Тя все още не е привлечена като обвиняема Бебето, което беше настанено в пловдивската болница "Свети Георги" със счупен череп, след като майка му скочи с него на ръце от третия етаж в хотел в

Шофьор на ТИР самокатастрофира на магистрала "Тракия" край Цалапица

ТИР е самокатастрофирал на АМ "Тракия". Инцидентът е станал близо до отбивката за пловдивското село Цалапица - на 111 километър в посока София. Затворена е лентата за изпреварване

Вижте обвинения в убийството на съпругата си в Сопот Васил, живял дни наред с трупа й

Съдът решава дали да го остави в ареста 68-годишният сопотчанин Васил Сарафов беше доведен под охрана в Пловдивския окръжен съд, където магистратите ще заседават по искането на прокуратурата за

Хората от Труд излизат на протест, искат надежден транспорт до Пловдив

Обмислят референдум за отделяне в самостоятелна община Жителите на пловдивското село Труд излизат на протест в неделя заради ежедневната липса на надежден транспорт до Пловдив

Кола блъсна 78-годишен велосипедист на пешеходна пътека в Кричим

Възрастен велосипедист е в болница след пътно произшествие вчера в Кричим, съобщават от МВР. Според получения около 18,30 ч. сигнал в полицията на кръстовище в града 78-годишен мъж навлязъл с

>