Изпращат пловдивчанката Гергана, заплашвала Дара Екимова, за 3 месеца в психиатрия в Кърджали

27.09.2024 11:05 Никола Михайлов
Гергана Неделчева и адвокат Светозар Арнаудов в съда
Според майката на Гергана заплашваните от нея всъщност започнали всичко.
Майката на Гергана Стилияна Неделчева е назначена за неин попечител.
Прокурор Димитър Пехливанов
Стилияна Неделчева показа чат между Гергана и Ясмин Кирилова.

Майка й е назначена за неин попечител

28-годишната Гергана Неделчева, изпращала заплахи на певицата Дари Екимова, ще се лекува в Център за психично  здраве в Кърджали. Това реши Пловдивският районен съд, като мярката е със срок от 3 месеца.

"Опасна е за себе си и за околните, най-адекватното поведение е настаняването й в психиатрично заведение,  където ще проведе лечение с всички необходими за нея грижи", заяви прокурорът по делото Димитър Пехливанов. По думите му целта е една - състоянието на Гергана да се подобри и  тя да преустанови действията си. "Идеята е да се помогне на това момиче да влезе в  обществото, да може да живее нормално и да е полезна за себе си  и за околните", каза още Пехливанов. Той добави, че майката на Неделчева е назначена за неин попечител и ще следи за поведението й в бъдеще.

Майката Стилияна Неделчева се обърна към всички институции и поиска случаят случаят с дъщеря й да бъде разследван, тъй като според нея Гергана е невинна и заплашваните от нея първи са потърсили контакт и са започнали да й пишат. 

"Всичко това, което се казва и показва, не е истина. Дъщеря ми не е виновна", коментира тя след заседанието. По думите ѝ всичко започнало през 2021 г., когато Гергана се запознала с мъж, който я карал да се снима гола. Жената показа и чатове на дъщеря ѝ с въпросния човек, с Дара Екимова и с инфлуенсърката Ясмин Кирилова. Според нея съобщенията доказват, че те се подиграват и заплашват Гергана. 

"Искам да се разследва целият случай, защото много неща се прикриват за сметка на детето ми. Тя е болна, има си диагноза, но те почват първи. Всичко е провокация", каза още Стилияна Неделчева. Не може обаче да докаже твърденията си, понеже властите иззели телефоните на жената.

Други от От Пловдив

Вече правят кофража за пътната плоча на Бетонния мост в Пловдив, строежът бързо върви

Няма да има носещи колони между жп линиите След положените вчера 12 предварително напрегнати стоманобетонови греди, започва направата на кофража на пътната плоча на Бетонния мост в Пловдив

Пловдивчанката Гергана спряла да заплашва Дара Екимова след старта на делото

Съдът решава днес за принудително лечение в психиатрия След последното съдебно заседание Дара Екимова не е получавала други заплахи. Това съобщи адвокатката на 22-годишната певица Десислава Матева в

Хонда се уви около стълб на централен булевард в Пловдив, 34–годишният водач загина (Снимки)

Рязко зави наляво, после надясно и се натресе, описа пред "24 часа" таксиметров шофьор, станал пряк свидетел на катастрофата Точно месец след зверската катастрофа на Коматевско шосе

Двама зам.-районни кметове в надпревара за омбудсман на Пловдив

За избора са необходими 34 гласа, затова последните конкурси се провалиха В директен сблъсък за омбудсман на Пловдив влизат двама зам.-кметове на райони - Румяна Толова от "Централен" и доц

Откриха новата спортна зала на Руската гимназия в Пловдив, кметът вкара първия кош (Снимки)

Сградата е пригодена за хора с увреждания Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри новата многофункционална спортна зала в популярната като Руската гимназия „Иван Вазов"

>