Пловдивчанката Гергана спряла да заплашва Дара Екимова след старта на делото

27.09.2024 10:05 Никола Михайлов
Дара Екимова иска институциите да се погрижат за Гергана Неделчева (вдясно)

Съдът решава днес за принудително лечение в психиатрия

След последното съдебно заседание Дара Екимова не е получавала други заплахи. Това съобщи адвокатката на 22-годишната певица Десислава Матева в Пловдивския районен съд, който днес решава дали да настани жената, която сипе  закани, в Центъра за психично здраве (ЦПЗ) за принудително лечение.

Както "24 часа" вече писа, в средата на миналия месец продуцентката на Дара Саня Армутлиева съобщи публично, че момичето е жертва на кибертормоз. "Кеф ще ми е да ти пръсна черепа", "Смъртта ти е до няколко дни" и "Долнопробен боклук, скоро ще бъдеш на парчета" са част от съобщенията и коментарите, които изпълнителката получавала онлайн.

Оказа се, че зад думите стои пловдивчанката Гергана Неделчева. Жената е била лекувана принудително и преди - през април, за 30 дни. Тогава съдът е определил настаняването ѝ в ЦПЗ след оплакване за заплахи от инфлуенсърката Ясмин Кирилова.

На предишното заседание на 3 септември Районният съд назначи експертиза, която да покаже дали Гергана страда от психично заболяване, след което ще се прецени дали и как трябва да бъде лекувана. "Очакванията ни са Гергана да се чувства добре, да бъде един нормален гражданин в обществото и да спре да прави тези неща", каза адвокатката. По думите ѝ Неделчева няма попечител, но има ТЕЛК.

Прокурорът Дикитър Пехливанов посочи, че ще изчака да чуе резултатите от експертизата, преди да каже за какво лечение ще настоява.

Други от От Пловдив

Изпращат пловдивчанката Гергана, заплашвала Дара Екимова, за 3 месеца в психиатрия в Кърджали

Майка й е назначена за неин попечител 28-годишната Гергана Неделчева, изпращала заплахи на певицата Дари Екимова, ще се лекува в Център за психично  здраве в Кърджали

Вече правят кофража за пътната плоча на Бетонния мост в Пловдив, строежът бързо върви

Няма да има носещи колони между жп линиите След положените вчера 12 предварително напрегнати стоманобетонови греди, започва направата на кофража на пътната плоча на Бетонния мост в Пловдив

Хонда се уви около стълб на централен булевард в Пловдив, 34–годишният водач загина (Снимки)

Рязко зави наляво, после надясно и се натресе, описа пред "24 часа" таксиметров шофьор, станал пряк свидетел на катастрофата Точно месец след зверската катастрофа на Коматевско шосе

Двама зам.-районни кметове в надпревара за омбудсман на Пловдив

За избора са необходими 34 гласа, затова последните конкурси се провалиха В директен сблъсък за омбудсман на Пловдив влизат двама зам.-кметове на райони - Румяна Толова от "Централен" и доц

Откриха новата спортна зала на Руската гимназия в Пловдив, кметът вкара първия кош (Снимки)

Сградата е пригодена за хора с увреждания Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри новата многофункционална спортна зала в популярната като Руската гимназия „Иван Вазов"

>