50 Cent снима документалeн сериал за извращенията на рапъра Пи Диди

26.09.2024 13:01
50 Cent СНИМКА: Инстаграм/50 cent

Това е сложен разказ, обхващащ десетилетия

Netflix продуцира документална поредица на Къртис "50 Cent" Джаксън, в която ще се разкаже за обвиненията в сексуален трафик, рекет и сексуално и физическо насилие срещу Шон "Диди" Комбс (Пи Диди). Александрия Стейпълтън режисира проекта, който вече се снима.

"Това е история показваща огромно влияние на един човек. Това е сложен разказ, обхващащ десетилетия, а не само заглавията или видеата, пускани и гледани досега", казаха 50 Cent и Стейпълтън в ексклузивно изявление за Variety. "Ние оставаме непоколебими в нашия ангажимент да дадем глас на безгласните и да представим автентични и нюансирани гледни точки. Въпреки че обвиненията са обезпокоителни, ние призоваваме всички да помнят, че историята на Шон Комбс не е историята на хип-хопа и неговата култура. Ние се стремим да гарантираме, че отделните действия няма да засенчат широкия принос на тази музика към културата."

50 Cent е изпълнителен продуцент на поредицата чрез компанията си G-Unit Film & Television, докато Стейпълтън е изпълнителен продуцент за House of Nonfiction, като продуценти са и Texas Crew Productions.

50 Cent за първи път обяви, че G-Unit ще продуцира документалния сериал в началото на декември, след което Комбс беше съден от четири различни жени, като се започне с бившата му приятелка Каси Вентура, чието дело отвори шлюзовете срещу него и с която той бързо постигна извънсъдебно споразумение.

Приходите от документалната лента ще бъдат използвани за подпомагане на жертви на сексуално насилие, обяви 50 Cent.

Миналата седмица Комбс беше арестуван в Ню Йорк, а задържането му е по три обвинения: заговор за рекет; сексуален трафик чрез сила, измама или принуда; и трафик и склоняване към проституция. Той не се призна за виновен, но беше оставен в ареста, тъй като му беше отказана гаранция при изслушването му по обжалване.

Комбс е засегнат и от още няколко дела. През февруари бившият му служител Родни "Лил Род" Джоунс заяви, че Комбс му е направил нежелани сексуални аванси и го е принудил да наеме и да влезе в отношения със секс работнички през 2023 г. Самият Джоунс по-късно беше споменат в съдебно дело през април, в което Грейс О'Маркей твърди, че докато работела като стюардеса на яхта, синът на Комбс, Кристиан "Кинг" Комбс, я принудил да прави орален секс с него и че Комбс платил на капитана на яхтата да пази случилото се в тайна. През май моделът Кристъл Маккини обвини Комбс, че я е упоил и сексуално насилвал през 2003 г., а по-рано този месец бившата певица на Danity Kane Доун Ричард заведе дело срещу Шон "Диди" Комбс за словесно насилие, нападение, сексуално насилие и умишлено причиняване на емоционален стрес.

През май CNN съобщи за изтекло видео, което показва как Комбс хваща, блъска и рита тогавашната си половинка Каси в хотел. Дни по-късно той каза, че поема "пълна отговорност" за действията си във видео, публикувано в социалните мрежи.

Това беше първият и единствен път, когато призна за неправомерни действия. Преди това той отричаше всичко, публикувайки изявление в социалните медии през декември. "През последните няколко седмици седях мълчаливо и гледах как хората се опитват да унищожат репутацията и наследството ми", каза той. "Срещу мен бяха отправени отвратителни обвинения от хора, търсещи бърза печалба. Нека бъда абсолютно ясен: не съм направил нито едно от ужасните неща, за които се твърди. Ще се боря за името си, семейството си и за истината."

Публикацията вече не се появява в неговия акаунт в Instagram, но продължава да стои фиксирана в горната част на неговия X (бивш Twitter) акаунт.

Това е първото официално потвърждение на Netflix за участието им в реализирането на поредицата, пише Дир.бг.

Други от Възход и падение

Мариета Николаева с медал от наградите “Еми”

Разследващият журналист Мариета Николаева и операторът Таси Асенов от Нова тв получиха медали на церемонията по връчването на награди “Еми”. За първи път българска медия беше номинирана за приз в

Джон Малкович отново у нас, но много по-евтино

Само 120 зрители ще могат да гледат Радина Кърджилова като Медея Джон Малкович отново идва в Народния театър, но този път много по-евтино! На съвсем достъпни цени ще бъдат билетите за дългоочаквания

Синовете на Боб Марли тръгнаха на турне за първи път от 20 години (Видео)

Синовете на Боб Марли са на турне за първи път след двайсет години, съобщи АП.  Петимата братя Марли - Зиги, Стивън, Джулиан, Кай-Мани и Деймиън, припомнят наследството на баща си с турнето Marley

Четвъртокласник намери и върна телефона на рапъра 100 кила в Бургас (Снимки)

Четвъртокласникът Александър Коев намери изгубен телефон на музикален фестивал в Бургас, който се оказа, е принадлежи на рапъра 100 кила. За това съобщиха от ОД на МВР-Бургас във фейсбук страницата

На 26 септември рожден ден имат

Мария Игнатова, тв водеща Дора Ненова, директор на дирекция “Държавни помощи и регулации” в МЗХГ Калин Калпакчиев, съдия във ВКС, член на Съюза на съдиите в България, бивш член на ВВС Методи Андреев

>