Бойко Борисов: Не искам да се занимавам с другите партии - доказаха, че не могат (Видео)

25.09.2024 19:28
Бойко Борисов Кадър: Фейсбук

ТТук изобщо не искам тази кампания да нападам или да се занимавам с другите партии. Те доказаха, че не могат. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Стара Загора.

"Нищо от това, което сме говорили, не виждам да са се случило. Тук изобщо не искам тази кампания да нападам или да се занимавам с другите партии. Те доказаха, че не могат. Левите партии взимат заеми за пенсии от богатите и да ги даваме на бедните. Звучи красиво, но тези пари ще ги плащат младите. В България този разговор вече не се води", коментира Борисов.

"Всички хора от Стара Загора, които отиват да гласуват, виждат, че няма смисъл. И да гласуват, и да не гласуват, парите си вървят. Изхарчили сме над 1 милиард за 7 пъти избори", допълни той.

"Харчим 100 млн. наши държавни и се чудим ще има ли правителство. Ми няма да стане нито едно от тези неща за Стара Загора. Ние не правим откриване сега".

"Днес присъствах на първата копка на околовръстното край Пловдив. Излизат лидерчета, политолози, социолози. Няма да стане това, което предричат. Багер, свещеник при откриването на южния обходен път в Пловдив. Правят 160 метра и спират. 44 милиона им оставих. Кършат пръсти сега. Останали са им 9. Това се случи за 4 години", заяви Борисов.

"Мъчно ми е, защото това сме го правили, правили, правили и щяхме да сме го забравили. Можем да го направим, ако имаме от 80 нагоре депутати. Ако ги нямаме, ще се видим пак. Бяхме 22, сега сме 18, следващия път ще видим", каза Борисов.

"В София ме гледат, за да извадят нещо. Или съм нервен, или съм се карал. Не, ще се опитаме да подредим приоритетите. Ще го направим с повече финансова дисциплина, повече контрол и първо важните места", обясни лидерът на ГЕРБ.

"Сигурността е важна - виждате какво е в Австрия, Германия, Франция. За пример бяхме по проблема с нелегалната миграция. Как ще ни гледат сериозно, като не можем 7 пъти да излъчим правителство?"

"Истински се плаша, че ако ГЕРБ не се върне в управлението, ще започнат да ни връщат мигранти. Изнесените центрове бяха в Турция, извън ЕС. Сега моторът на Европа, Германия, първа си затваря границите. След това е Холандия. Ще тръгне лавина. Ще хващат мигрантите и ще ни ги връщат в България, в Италия и в Гърция. Когато казах, че ще им спра полетите, никой не шукна, но аз съм европеец и пазя границата. По 5-6 хиляди нелегални мигранти тихо връщахме в Афганистан".

"Четири години ГЕРБ е в мазето. Битка по високите етажи чухте ли да има? Никой не искаше България да е лидер на Балканите. Тогава всичко минаваше през България - газ, нефт, ток. Но сега всички почват да надигат глава, защото си мислят, че няма от какво да се плашат. Но скоро ще има".

За гласуването Борисов каза, че усеща апатия в българите. "Но тези, за които гласуваш, ти решават съдбата. Всеки да си избере за какво иска".

Борисов акцентира върху избора на успешните кметове за водачи на листи. ИПП си написаха тук, в Стара Загора, олигарсите. Така искаха да ви променят. Те се усетиха, искаха да заграбят пари от ПВУ. Тези пари ще дойдат, за да защитят работните места", каза Борисов.

Той обясни, че сме в състояние на две войни. "Възможно е в Украйна да няма ток и газ. В ЕК имаме приятели - Урсула фон дер Лайен и Манфред Вебер. Те дойдоха единствено в България. Имаме сега прекрасен еврокомисар Екатерина Захариева. В нейния ресор са най-интересните за България неща - иновациите, изкуствения интелект. Имаме създаден наш, той може страшно много да помага за алгоритмите с хората. Разкажете го това".

"От 8 супер компютра в Европа единият е в София, аз съм го докарал. Мачът между Джокович и Гришо, никой не говори за него като за супер събитие, а за чалга песен. Що за самочувствие е това", попита Борисов. Той акцентира и върху образованието и здравеопазването, които трябва да отиват при крайния потребител. "Земеделието и туризмът, както и справедливостта, са сред другите приоритети на ГЕРБ", допълни той.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Други от От страната и света

Филантропът Борис Бекяров не доживя правосъдие, почина 11 г. след сина си Лука

Бизнесменът беше подсъдим по хазартното дело на Божков, но е известен в артсредите като колекционер и меценат Престъпната група на Васил Божков по хазартното дело вече е с един подсъдим по-малко

Анализ: Високи данъци не са гаранция за повече пари в бюджета

Равното облагане облагодетелства повече богатите от бедните Високите данъчни ставки не гарантират автоматично повече приходи за хазната. Това се посочва в анализ на икономистите Георги Камбуров и

Кондов: България дава приоритет на участието на жените в разрешаването на конфликти

България дава приоритет на пълноценното и значимо участие на жените в мирните преговори и процесите на разрешаване на конфликти, като оставаме фокусирани върху това да гарантираме

Бивш шеф на КАТ: В шофьорските курсове много малко се засягат ситуациите на пътя

„В курсовете за подготовка се учат правилата и много малко се засяга проблемът с процесите, които се развиват в пътното движение, защото правилата се изпълняват в условията на високи скорости

МВР опроверга икономисти: Полицаите са 34 269, 87% – на терен (Обзор)

Били втори по най-малка администрация, казват от ведомството в отговор на Института по пазарна икономика Полицаите в България са 34 269, а заедно с пожарникарите и администрацията служителите на МВР

>