Адвокатът на обезобразеното 5-годишно дете от Пловдив: Има индикации и за сексуално насилие

25.09.2024 12:27
Васил Попов КАДЪР: NOVA

Нов развой по скандалния случай с малтретираното 5-годишно дете от Пловдив. Девет месеца след жестокото посегателство, изправят заподозрения пред съда. Срещу 35-годишния Петър Чернев са повдигнати няколко обвинения - за нанесен побой, принуда, изтезание, нанасяне на средна телесна повреда, за притежаване на наркотични вещества. Ако бъде признат за виновен, го грозят до 5 години затвор. Очаква се съдът да насрочи делото до дни.

Срещу майката на детето също е повдигнато обвинение – за съучастие в нанасянето на средната телесна повреда.

5-годишното момченце буквално беше обезобразено след побой. Била е горена и косата му.

От прокуратурата в града казват, че майката и мъжът, с когото живеела, всъщност многократно са малтретирали детето - както физически, така и вербално. Имало съмнения и за сексуално насилие. "Няма преки доказателства за това, но разглеждайки поведението на Чернев и доказателствата, има индикации. Има голи сцени, съчетани с насилие", заяви адвокат Васил Попов, защитник на детето.

В момента за момчето се грижи биологичният му баща в Германия.

„По данни на бащата детето е относително добре, посещава психолог и логопед. Не стои повече от 5 часа в детската градина, защото започва да проявява реакции. През ноември му предстои поредна пластична операция, след което ще има два месеца възстановяване. След това ще му бъдат присадени фоликули, за да се възстанови космената обвивка на главата", заяви адвокат Попов пред NOVA.

По данни на бащата майката се обаждала по 2-3 седмично, за да пита как е синът ѝ. Според адвокат Попов жената е присъствала на някои от издевателствата над детето. Сега тя е с обвинение за съучастие, обясни адвокатът.

Други от От страната и света

Иван Кондов потвърди амбицията на България да приключи преговорите за ОИСР

Служебният министър на външните работи Иван Кондов потвърди амбицията на България да приключи преговорите за присъединяване към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) до края

Румен Радев: Трябва да запалим искрата, която да разпали промяната

"Изправени сме пред сложен набор от проблеми, които изискват нашето незабавно внимание и съгласувани усилия. Трябва да запалим искрата, която да разпали промяната"

Без ясна посока на индексите върви ранната търговия на Уолстрийт

Без ясна посока на индексите се развива ранната търговия на Уолстрийт на фона на очаквани от инвеститорите макроикономически данни за САЩ, предаде Ройтерс

Радомир Чолаков: Подборът на депутати е като във футболен отбор - има треньор, има селекция, има и хора на резервната скамейка

Губим пари заради изпълнителната власт, която е написала плана за възстановяване  неграмотно, а не защото не са приети три закона, твърди юристът "Това е като във футболен отбор

Детски хор “Дунавски вълни” с първо място на международен конкурс в Гърция

Детският хор "Дунавски вълни" към Общинския детски център за култура и изкуство в Русе се завърна с две награди от Гърция, където участва в Международния хоров фестивал „Музика и море"

>