В "Прослав" не вярват на очите си - след 2 месеца жалби ВиК пристигна и разкопа (Видео, снимки)

25.09.2024 12:39 Радко Паунов
Тази сутрин екип на ВиК пристигна на ул. "Борис Петров" в кв. "Прослав" и започна да разкопава пропадналия от месеци участък.
Багер и тежка техника работят на ул. "Борис Петров" в "Прослав".
До обяд още не беше установена причината за аварията на ул. "Борис Петров".
Работници на този етап не могат да кажат каква е причината за аварията. Търсим я, обясниха пред "24 часа" те.
Изкопът на ул. "Борис Петров", след като след два месеца пристигна екип от ВиК.
Хора от квартал "Прослав" идват, гледат и не вярват на очите си, че най-после е пристигнал екип от ВиК.
Пропадането е точно на пешеходната пътека на ул. "Борис Петров" в квартал "Прослав".

"Не е за вярване! Десетки писмени жалби и стотици сигнали по телефона не помогнаха. Благодарим на "24 часа", че след вчерашния материал успя да докара ВиК".

С тези думи жители на пловдивския квартал "Прослав" посрещнаха екипа ни днес.

Повече от месец след първата ни публикация "Кратер зейна на централна улица в пловдивски квартал след ВиК авария и чака жертви" от 18 август т.г. хората се бяха отчаяли. Никой от водното дружество не откликнал на повикванията им за пропадналия път на централната улица "Борис Петров" в резултат на голям теч. Точно на пешеходната пътека до училището голям участък беше хлътнал, а около него течеше вода. Шосето е изключително натоварено.

Във вторник хората от "Прослав" отново се обърнаха към нашата медия. И последва нов материал "Жители на пловдивски квартал: От 2 месеца зее опасно - човек ли трябва да пострада?". В него попитахме трябва ли да се случи трагедия, като тази на бул. "Александър Стамболийски", където в шахта загина велосипедист преди дни.

От ВиК увериха, че "още утре ще пратят екип". И този път удържаха на думата си. Тази сутрин работници с багер и самосвали разкопаха въпросния кратер. 

"Теренът е много труден за работа. Търсим каква е причината за пропадането. Има кабели, а също и газопровод минава оттук. Действаме внимателно", обясниха работници. Те не се наеха да кажат дали в рамките на деня ще отстранят аварията.

Жители на квартала наистина не вярват на очите си. "Това са два месеца. Община, районно кметство, ВиК - къде ли на търсихме съдействие. Бяхме решили да пуснем няколко шарана да плуват на улицата. Пълна безотговорност. Наблизо е училището, градски транспорт минава, цяло чудо е, че не е станала някаква беля", коментира продавачка от близкия магазин. И се моли да не спукат тръбата с газ, докато работят.

"Радвам се, че ВиК най-после се активира. Само отстраняването на аварията да не продължи още месец", коментира кметът на район "Западен" Тони Стойчева.

Други от От Пловдив

Блъснатите на бул. "Руски" дете и жена са в съзнание, прокуратурата подхвана катастрофата

2-годишното дете и 48-годишната жена, които бяха блъснати от хюндай на бул. "Руски" в Пловдив, са с контузии, но в съзнание. Това съобщиха за "24 часа" от УМБАЛ "Свети Георги"

Жена с количка с две деца пометена на булевард "Руски" в Пловдив, едното изхвърча

Лек автомобил "Хюндай" блъсна пешеходка, докато бута количка с две малки деца на бул. "Руски". Инцидентът е станал около 13,30 часа близо до кръговото кръстовище на гарата

Връща ли се уволнен шеф на полицията в Пловдив? Новият министър оттегли жалбата за махането му

Трябва да му намерят подходяща длъжност, коментира адвокатът на Васил Костадинов Иван Демерджиев Искам да работя нещо, с което да съм полезен на себе си, на семейството и обществото

Най–после! Дават старт на югоизточния обход на Пловдив с 41 млн. лева

Срокът за изграждането на 5–километровото трасе от "Скобелева майка" до Асеновградско шосе е 18 месеца Първа копка на югоизточния обход на Пловдив ще бъде направена днес следобед

Вижте всички кандидати за депутати от 16-и МИР Пловдив-град

Вижте пълния списък на кандидат-депутатските листи на партиите и коалициите за изборите на 27 октомври 2024 г. в 16-и МИР Пловдив-град. ГЕРБ-СДС Бойко Методиев Борисов Костадин Димитров

>