Красивата украинка Наталия, която изчезна в България, взриви фейсбук групите! МВР я откри

25.09.2024 09:09 Цветелина Танкинска
Една от публикациите във фейсбук за изчезването на Наталия.
Ангелина Тодоринова, която изчезва безследно през 1994 г. в Гърция.

Наталия живее в България от 1 г. и 2 месеца. От 31 юли тази година обаче с красивата украинка няма връзка. Приятелките твърдят, че тя вече не е активна в социалните си мрежи, не отговаря на съобщенията им и не си вдига телефона. Жената е на 37 години и е със статут на чужденец с временна закрила у нас. Близките се опасяват, че с нея може да се е случило нещо лошо. От Украйна я търси и майка й Олга.

През последната седмица фейсбук групите за безследно изчезнали у нас са залети от публикации на познатите й. В тях те молят за помощ, обяснявайки, че следите й се губят от 31 юли, когато към 23 ч излиза от хотел във Варна, където работи, и повече не се връща. Писмата им се споделят от множество хора, които недоумяват как така изведнъж жената спира контакт с всички около нея.

"Тя е висока 168 см, косата й е права, руса, със светли краища, очите й са сиви или сиво-зелени в зависимост от светлината, носи контактни лещи - описва я на развален български, вероятно с помощта на гугъл преводач, приятелката Елена Каленская. - Когато напуска хотела, е облечена с черна тениска и сини дънки. Взела е със себе си два малки пакета. В идеалния случай говори английски език. Възпитана е с добри маниери, интелигентна и изтънчена. Заявлението (има предвид сигнала - бел. ред.) е подадено както в България, така и в Украйна. Моля за максимален репост. Трябва да го видят колкото се може повече потребители", предупреждава Елена.

Следва лавина от съпричастност, но и хапливи коментари, в които се споменава, че България не е безопасно място за украинците. Заинтересованите от съдбата на Наталия съветват да се наеме частен детектив, който да тръгне по следите .

Къде наистина е тя?

"24 часа" научи от три източника, че е жива и здрава, добре е и сама е взела решение да приключи контакт с близките си.

"Била е обявена за издирване през август тази година и дни по-късно е намерена в района на Варна, по-точно в хотелски комплекс - обясниха пред медията ни от МВР. Какво се случва към днешна дата с жената, оттам не могат да кажат, тъй като тя е пълнолетна и полицията не я следи, допълват още от ведомството.

Служителите на МВР не просто я намират, но и разговарят с Наталия. След това изпращат писмо до майка й, за да я уведомят, че дъщеря е жива и здрава, не е била обект на насилие или престъпление, но не желае контакт с нея. Дори посочват и причината, която "24 часа" ще спести, тъй като става въпрос за семейни отношения. В съобщението накрая се споменава, че Наталия не иска да бъде предоставена информация за нейното местонахождение на близките й.

Че украинката е намерена и е добре, твърди и Илияна Стоянова - жената, която първа подава сигнал до полицията за мистериозното изпаряване. Стоянова е управител във варненския хотел, в който работи Наталия преди изчезването й.

"Първата, която подаде сигнал до властите, бях аз, след това майка й също се свърза с тях - разказва Илияна пред "24 часа". - Наталия е намерена от властите, но те нямат право да я задължат да се обади на мен, майка си или друг роднина. Причината е, че тя е пълнолетен гражданин и решенията за себе си взема сама. Законите в България са такива. Майка й не е съгласна с това, че полицията не може да даде повече информация. Затова продължава да пише до тях и да публикува постове в социалните мрежи, въпреки че аз съм обяснила как стоят нещата. С публикации в интернет, че все още я издирват, подвеждат хората, които не са наясно. Никоя приятелка не я е търсила до този момент, как изведнъж започнаха?", пита реторично тя.

Според Илияна

днес Наталия работи

на друго място

Трети човек, който познава лично украинката, също потвърди, че я е виждал преди дни. Според него младата жена не изглеждала добре на външен вид, което не било присъщо за нея. Роднините са решили в скоро време да пътуват до България, за да направят опит за разговор с нея.

Приятелките й се съмняват дали не е попаднала в лоша среда, дори да е била принудена да взема насила наркотици. Това обаче не е потвърдено като версия от никого, тъй като до момента, в който спира комуникация с тях, никога не е прибягвала до дрога. Нещо повече - била неин върл противник.

Близките на украинката я описват като "добра, мила и социална". Недоумяват защо не отговаря на съобщенията им. Твърдят, че не са имали конфликти с нея. Разбирали се и им споделяла за живота си в България.

Не им звучала

притеснена,

нито пък им е споделяла, че някой я заплашва или изнудва.

Медията ни направи опит за връзка с Наталия чрез нейни познати, но без успех. Не откри и никакви профили в социалните мрежи. Оставаме отворени за позицията с идеята лично тя да успокои приятелките си, които смятат, че днес някой я държи насила на място, на което не иска да бъде.

Съдбата като под индиго на изпарилата се в Гърция Ангелина

Историята на Наталия е сходна с тази на българката Ангелина Тодоринова, която изчезва безследно през 1994 г. в Гърция. Преди четири месеца "24 часа" ви разказа историята на красивата девойка, чиито следи се губят, когато е 22-годишна. Подробности за нея сподели брат Димитър, който я описа като бунтар, който води двойствен живот и има тайни от родителите си. Така един ден Ани просто събира багажа си и заминава за южната ни съседка, където пътят е осеян със ситуации на ръба на закона и извън него. Оттогава обаче контактът с нея спира - повече не пише писма на близките си, не вдига телефона си и не се прибира вкъщи.

"Няма развитие по случая, липсват каквито и да било новини от сестра ми, но я чакаме - каза пред "24 часа" брат Димитър. - Споменът за нея е избледнял, бегло изплува пред очите ми, припомням си я с черно-белите снимки. Вярвам, че е жива и се моля да се върне", допълва той.

Допирните точки между Ангелина и украинката Наталия са няколко - двете изчезват в страни, различни от родината си, заминават за тях по собствено желание с идеята да работят, спират всякакъв контакт с близките си изведнъж, не е ясно дали в изпаряването им е замесен мъж, тъй като не споделят пред никого за отношения с такъв.

Има обаче една съществена разлика - Наталия със сигурност е жива, за Ани - не е ясно.

Други от От страната и света

Почти 900 хил. румънски туристи са посетили страната ни до юли

„Румънските туристи, посетили страната ни от януари до юли 2024 г. са 897 хиляди. Над 500 хиляди от тях са осъществили посещението си в периода май-юли 2024 г."

Прокуратурата в Перник обвини 74-годишния мъж за убийството с брадва в с. Расник

Днес, 25.09.2024 г., прокурор от Окръжна прокуратура – Перник на основание събрани достатъчно доказателства за виновността на 74-годишния Д.С. го привлече в качеството на обвиняем по досъдебно

Европейската прокуратура влезе в община Симитли?

Представители на Европейската прокуратура са влезли в сградата на общинската администрация в Симитли, обяви водач на листата на една от партиите за Благоевградска област

Осъдиха прокуратурата да плати 75 000 лв. заради шесторното убийство в Нови Искър

Прокуратурата е окончателно осъдена да плати обезщетения от 75 000 лева на Иво Кюхов, който е един от роднините на жертвите на жестокото шесторно убийство

Петролът на ОПЕК скочи до 75 долара за барел

Средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) вчера се покачи до 75,12 долара за барел, информира днес петролният картел на сайта си

>