“Оейзис” връщат “накъсаните” коси, карираните ризи и широките дънки

24.09.2024 18:35
СНИМКА: РОЙТЕРС
СНИМКА: РОЙТЕРС
СНИМКА: РОЙТЕРС
СНИМКА: РОЙТЕРС
СНИМКА: РОЙТЕРС
СНИМКА: РОЙТЕРС
СНИМКА: РОЙТЕРС
СНИМКА: РОЙТЕРС
СНИМКА: РОЙТЕРС

Музикантите носеха и огромни парки, които
пак се радват на интерес

"Оейзис" обявиха, че се събират и ще правят концерти, и разбира се, това веднага се отрази върху модата. Рязко се увеличи интересът към тенденциите от времето, когато бандата бе в пика на своята популярност. В Google търсенето на "мода от 90-те" е скочило със 133% през последните няколко седмици. А в социалните мрежи потребители на всякакви възрасти показват най-типичните визии, с които всеки фен може да имитира своите любимци.

Търговците отбелязват значителен интерес към парката - емблематичната връхна дреха за братята Галахър. Търсят се също семпли маратонки, мокасини в пастелни тонове и кецове.

Широките дънкови якета с големи външни джобове също се радват на огромен интерес, тъй като през годините музикантите от "Оейзис" са се появявали с такива модели във всякакви цветове.

Ретро костюмите със спортно-елегантна визия - прави крачоли на панталоните и съвсем леко вталени сака, също ще намерят място в завръщащата се модна линия, категорични са стилисти. Към тях може да се добавят и плетените жилетки с големи пластмасови копчета.

Най-голям интерес обаче предизвикват прическите на музикантите, които през годините търпят леки промени. Но винаги изглеждат много неглиже, даже ги описват като оформени почти нескопосано, все едно са подстригвани с ножичка за рязане на нокти, и ги наричат дори накъсани и надъвкани.

Най-обикновена едноцветена тишъртка и карирана риза с къс ръкав - трудно може да се намерят по-семпли и безлични дрехи. Но пък за феновете на "Оейзис" това е знакова "униформа", с която могат да подражават на своите любимци.

През 1990-а, когато е създадена групата, братята Ноел и Лиъм Галахър носят прически, които останалите сравняват с модните подстрижки от 60-те години на миналия век, популяризирани от "Бийтълс".

След новината, че бандата се завръща, фенове на музикантите отново луднаха по прическите им, особено по тази на фронтмена Лиъм Галахър. Модни стилисти дори се шегуват, че негови двойници се разхождат из цял Лондон.

Хитовите прически, които "Оейзис" правят да изглеждат така примамливи при следващата разходка до фризьора, отиват на почти всеки, но са най-подходящи за овални или квадратни лица. Препоръчително е да се избягват, ако косата е по-рядка отгоре на главата, отколкото на други места.

Обемистите парки са запазена марка за братята Галахър, а през годините те са се появявали с всякакви варианти, най-често в пастелни тонове.

Музикантите винаги са търсили визия, която да изглежда максимално неглиже и без грам претенции. Със сигурност това е резултат от усилията на куп стилисти, но пък не е трудно да бъде имитиран такъв аутфит. Защото, ако не знаете, че това са прочутите "Оейзис", с милиони фенове по цял свят, виждайки семплите аутфити - дънки с кецове и широки платнени и кожени якета, спокойно може да ги сбъркате с обикновени работници, които нямат особено отношение към модата.

Дънковите ризи от няколко сезона пак са в дизайнерските колекции, така че няма да е никак трудно за феновете на бандата да постигнат тази визия. Денимът може да е от съвсем светъл до индиго и не е нужно да е еднакъв като цвят с дънките. Този тип ризи се комбинират с всякакъв вид якета, както правят и самите музиканти от "Оейзис". Съчетават ги със спортно или кожено яке в съвсем различна тоналност.

Винтидж анораци, огромни парки, широки дънки, семпли маратонки и кецове, все дрехи, които никога не са излизали от мода, влизат в графата класика. И за феновете на бандата няма да е никакъв проблем да се докарат точно в такъв стил. Към това може да се добавят и едни от най-разпространените мъжки блузи - тишъртите с къс ръкав и якичка. Всяка марка прави такива модели, които създават "прилежна" визия.

Не можем да кажем, че ще има завръщане на анцузите заради английските музиканти, защото този тип спортни дрехи изобщо не са излизали от модата от пандемията насам. Очевидно ще продължат да се носят, особено долнищата с бели кантове отстрани.

Други от Възход и падение

Бащата на Матю Макконъхи починал, докато изпитвал оргазъм

Матю Макконъхи издаде автобиографичната си книга "Зелени светлини", признава, че споменът за покойния му баща и досега успява да го накара да се усмихне

На 6 г. записват Милко Калайджиев на акордеон, той тръгва тайно на уроци по китара

Веднъж пял на сватба, където не искали чалга - само поп. Младите не били доволни - чакали си "Пиленцата" Няма стара и нова музика, има добре изпълнена и лошо изпълнена музика

Изабел Юпер може да играе у нас, ще я доведе Народният театър

Цените на билетите за спектакъла на Малкович ще бъдат достъпни  Голямата френска театрална актриса Изабел Юпер може да гостува у нас. Ще я доведе Народният театър "Иван Вазов"

Приключи свадата с “мижав интерес” - Панайот Панайотов се извини на Кичка Бодурова

Любимата шега на певеца е рисунка на Малкия Иванчо в “24 часа” Две години след като родиха култовия лаф “мижав интерес”, Кичка Бодурова и Панайот Панайотов се сдобриха

Дани Петканов: С Александра сме официално разведени, тя има човек до себе си

Дани Петканов разкри, че с вече бившата му половинка Александра, са не само разделени, но и по документи вече не са съпрузи. "С Александра сме официално разведени

>