Татяна Кристи: ДСБ предадоха "Да, България" и се присламчиха към "Продължаваме промяната"

24.09.2024 18:20
Татяна Кристи

"ДСБ предадоха своя верен коалиционен партньор "Да, България" от коалицията Демократична България и се присламчиха към "Продължаваме промяната". Не за друго, ами за да паразитират от поредната формация. Ще кажа следното на ДСБ – уви, вие сте една умираща партия, която десетилетия живее на старите лаври на управлението на Костов!", това написа във фейсбук профила си журналистката Татяна Кристи. 

Тя уточни, че няма да бъде в листите на ПП-ДБ за предстоящите избори на 27 октомври, защото "нищо не се е променило в концепцията на подредбата на листите и това е единствено по вина на ПП и ДСБ". 

Ето какво още пише Кристи: 

Моето условие да бъда в листата като граждански кандидат бе само, ако водач във Варна е Стела Николова – естественият избор за варненци, по причини, които всеки осъзнат и активен гражданин знае. Но уви, за водач отново е сложен Лорер. "Продължаваме промяната" и ДСБ са застанали в плътна стена срещу моята кандидатура. А обяснението е просто – защото ако се явя във Варна и Стела е водач - ще отвея с преференции всеки един техен кандидат и те го знаят! Но ужасяващото в случая е, че те предпочитат коалицията да има по-малко гласове и по-малко мандати за сметка на вечното партийно трудоустрояване на шепа партийци! Лорер е изключително непопулярен политик, както на местно, така и на национално ниво. На Лорер варненци не са му виждали очите, както не са му виждали и битките за града, но ПП-ДСБ искат варненци постоянно да го трудоустрояват. Ако беше принципен политик, би се доказал като такъв, бидейки в листата, но не като водач. Но тогава вечно претопленото му място в парламента въобще не би му било гарантирано!

Искам да благодаря на "Да, България", че ме номинира. Независимо, че съм критикувала много хора от там през годините, дори сме се карали жестоко, ние винаги си останахме партньори в каузите, защото стоим на една принципна основа. А ПП и ДСБ не обичат да ги критикуват. Те се правят на примадони и разбира се, хора като мен, които те не могат да управляват и на които въобще не им пука дали ще бъдат партийно трудоустроени, са им безкрайно неудобни! Особено като знаят, че повечето от тях мога да ги сложа в малкия си джоб както по опит, така и по образование, така и по квалификации!

Искам да изразя огромното си разочарование от ДСБ. Независимо, че там все още са останали някои свестни хора, в момента ДСБ се занимава с политическа проституция! Те предадоха своя верен коалиционен партньор – "Да, България" от коалицията "Демократична България" и се присламчиха към ПП. Не за друго, ами за да паразитират от поредната формация. Ще кажа следното на ДСБ – уви, вие сте една умираща партия, която десетилетия живее на старите лаври на управлението на Костов! През годините съм ви наблюдавала внимателно – вие сте много мързеливи, неадаптивни и високомерни! Вие продължавате да живеете в 90-те години на миналия век, вие не привличате електорат, вие сте озлобени, ретроградни мухлясали сини бабички! Вие имате самочувствието, че представлявате нещо повече от маргинали, но самочувствието ви е без никакво покритие! Не е достатъчно да говорите срещу комунизма, трябва да се борите за демократични промени, а вие не го правите достатъчно! С няколко партийци, дето никой не ги знае, набутани тук-таме на държавни службички, промени не се правят! Но най ми станахте противни, когато предадохте "Да, България" и се залепихте до лявата популистка формация – ПП още на местните избори! А пък сте уж десни хора! Ха-ха! Толкова сте жалки. Надявам се, това да са последните избори, в които "Да, България" е част от коалицията ПП-ДБ! Съжалявам, че някога съм гласувала за вас!

И въпреки, че много хора ми пишат и казват, че няма да гласуват заради поредната гавра с лисите, призовавам гражданите да гласуват на 27-ми октомври само преференциално – за хората, на които вярват, които са се доказали през годините какво представляват. Които не са ментета и парашутисти, които наистина могат да ви представляват и на които вие да можете да им търсите сметка! Т.е. за истинските хора на промяната, а не за нагли самозванци!

Други от От страната и света

Вижте всички кандидати за депутати за 51-ото НС по райони

Вижте всички кандидати за депутати от 1-и МИР - Благоевград Вижте всички кандидати за депутати от 2-ри МИР-Бургас Вижте всички кандидати за депутати от 3-и МИР - Варна Вижте всички кандидати за

Почина „мозъкът на империята" на Васил Божков – Борис Бекяров

Математик, колекционер, един от двамата доверени съдружници на Васил Божков, заедно с Александър Тумпаров. Приживе Бекяров бе наричан „мозъкът на софтуера на империята Божков"

Мирчев и Цонева от ДБ не са водачи, в листите са арменският поп и Джипо Николов - син на бивш политик, днес едър бизнесмен (Обзор)

Лена Бориславова и Атанас Атанасов втори в София, искри между ДСБ и "Да, България" Знакови имена на “Да, България” изпаднаха от челните места в листите на коалицията с “Продължаваме промяната”

Шефът на Гранична полиция: 2476 кандидати за 400 позиции. Това е рекорд за МВР

2476 души са кандидатствали за първите 400 свободни позиции в Гранична полиция. Това е рекорд за структура на МВР, съобщи във фейсбук профила си шефът на дирекцията Антон Златанов

Кристалина Георгиева: Световната икономика показва забележителна устойчивост

Световната икономика показва забележителна устойчивост към множеството шокове през последните години. Инфлацията намалява, а големите икономики са на път да избегнат рецесията

>