И Иван Христанов се отказа изборите

24.09.2024 17:47
Иван Манев и Иван Христанов са подписали заявлението за заличаване на регистрацията на ПП "Единение".

Централната избирателна комисия заличи регистрацията на партия "Единение" на Иван Христанов за участие в изборите на 27 октомври 2024 г. , става ясно от решение на ЦИК. Бившият политик от "Промяната" бе депутат в 47-ото и 48-ото народно събрание, но през 2023 г. напусна ПП и учреди своя формация.

В текста на решението се посочва, че в 16 ч днес Иван Христанов и Иван Манев, които представляват партията, подават заявление за заличаване на регистрацията ѝ. Това гласувал националният съвет на "Единение" на 20 септември, като ЦИК прилага протокола от заседанието.

Днес е крайният срок, в който партия или коалиция може да поиска да бъде заличена регистрацията й за участие в изборите съгласно хронограмата на ЦИК. По-рано през деня стана ясно, че неочаквано от участие в октомврийския вот се отказва и НДПС на Гюнер Тахир, с което единствената формация в бюлетината, в чието име присъства абревиатурата ДПС, остава "ДПС - Ново начало" начело с Делян Пеевски.

Също днес приключи регистрацията в районните комисии на кандидатски листи в изборите за народни представители.

Други от От страната и света

Вижте всички кандидати за депутати за 51-ото НС по райони

Вижте всички кандидати за депутати от 1-и МИР - Благоевград Вижте всички кандидати за депутати от 2-ри МИР-Бургас Вижте всички кандидати за депутати от 3-и МИР - Варна Вижте всички кандидати за

Почина „мозъкът на империята" на Васил Божков – Борис Бекяров

Математик, колекционер, един от двамата доверени съдружници на Васил Божков, заедно с Александър Тумпаров. Приживе Бекяров бе наричан „мозъкът на софтуера на империята Божков"

Мирчев и Цонева от ДБ не са водачи, в листите са арменският поп и Джипо Николов - син на бивш политик, днес едър бизнесмен (Обзор)

Лена Бориславова и Атанас Атанасов втори в София, искри между ДСБ и "Да, България" Знакови имена на “Да, България” изпаднаха от челните места в листите на коалицията с “Продължаваме промяната”

Шефът на Гранична полиция: 2476 кандидати за 400 позиции. Това е рекорд за МВР

2476 души са кандидатствали за първите 400 свободни позиции в Гранична полиция. Това е рекорд за структура на МВР, съобщи във фейсбук профила си шефът на дирекцията Антон Златанов

Кристалина Георгиева: Световната икономика показва забележителна устойчивост

Световната икономика показва забележителна устойчивост към множеството шокове през последните години. Инфлацията намалява, а големите икономики са на път да избегнат рецесията

>