Близки на обвинения в убийство за 60 лв. в Скутаре: Полицаите го налагаха с бухалки

24.09.2024 20:00 Никола Михайлов
Охраната доведе Стойко Чепенлиев в съдебната зала.

18-годишният Стойко Чепенлиев е бил бит от полицаите, докато го извеждали от дома му. Това твърди майка му Диана Асенова пред Окръжния съд в Пловдив. 

Пълнолетният вече Стойко е изправен пред Темида, за да отговаря за смъртта на 64-годишния овчар Живко Петров. Според обвинението двамата работили заедно и на 10 септември м.г. младежът му поискал пари. Възрастният мъж му дал 60 лв., защото нямал повече. Но сумата се сторила недостатъчна на младежа и той го пребил и зарязал. Трупът бил намерен 3 дни по-късно. 

Стойко учил до седми клас, после започнал да работи в строителството. Има 7 братя и сестри. Семейството му живее в двуетажна къща, като всяко дете си имало собствена стая. В неговата довел и жена си - Йорданка Иванова, която миналата година била бременна. 

"На 13 септември м.г. си беше вкъщи, искаше да я кара на консултации. Казах му да не ходи, ще отида аз с нея. Като се връщахме, една комшийка звънна на моя мъж и му каза: "Полицаите прибраха Стойко, биха го с бухалки по лицето". Пробвах да му се обадя, но не ми вдигна телефона", разказа майката. 

След като не успяла да се свърже със сина си, потърсила шефа му Николай Христов. Той я успокоил с думите, че са взели Стойко за свидетел и нямало какво да му се случи. Семейството се изсипало пред Районното управление в Труд, но не успели да го видят. 

На следващия ден отвели Стойко в прокуратурата в Пловдив, след което бил пуснат. Но час по-късно в дома на семейството пристигнал "служебен джип", който отново го отвел. "Чак след 2 седмици отидохме при него, нямахме право преди това", обясни Асенова. 

Диана Асенова описа и загиналия Живко Петров, който според нея бил алкохолик. "Постоянно го гледах на барчетата. Веднъж и у нас дойде с ракия", добави тя.

"Стойко не си е виждал детето още. Иска да си прибере и да живеят един ден тримата заедно. Тя също плаче, разказваше сърцераздирателно Асенова. 

Бащата на Стойко Митко Чепенлиев също обясни, че два дни нямали никаква информация защо е арестуван синът им.  

Делото продължава с разпит на свидетели. 

Други от Регион

Вижте всички кандидати за депутати от 17-и МИР Пловдив-област

Вижте пълния списък на кандидат-депутатските листи на партиите и коалициите за изборите на 27 октомври 2024 г. в 17-и МИР Пловдив-област. ГЕРБ-СДС Цвета Вълчева Караянчева Иван Йовков

Полицай от Стара Загора загина при катастрофа

Министър Атанас Илков изказва съболезнования на семейството и близките на починалия служител Полицай от Стара Загора загина, след като кола навлезе в насрещното и го удари

Задържаха 68-годишния Васил, живял няколко дни с трупа на жена си в Сопот

Между съпрузите е имало инцидент, твърди разследването Първоначално мъжът обяснил, че не искал да се разделя с нея и я завил с одеяло Пловдивската прокуратура привлече като обвиняем 68-годишният

Прокуратурата в Пловдив взе на прицел пожара в Стамболийски

Районната прокуратура в Пловдив наблюдава досъдебно производство за изясняване на причините за възникналия пожар в производствен цех в завод за хартия в  Стамболийски

Откриха полуразложен труп на жена в Сопот, мъжът й не искал да се разделя с нея (Допълнена)

Метнал одеяло върху мъртвата си съпруга и я оставил вкъщи Преди години пловдивчани сложи във фризер мъртвата си майка, за да й получава пенсията Полуразложен труп на жена е открит снощи в апартамент

>