Интензивен е трафикът на товарни автомобили на граничните пунктове "Дуранкулак" и ''Кардам''

24.09.2024 09:25
ГКПП Дуранкулак

Интензивен е тарфикът на изход за товарни автомобили на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Дуранкулак" и 'Кардам'' на границата с Румъния. Това съобщават от Главната дирекция „Гранична полиция" на МВР на интернет страницата си. Информацията е към 6:00 часа тази сутрин.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе", шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра", ГКПП „Кардам", ГКПП „Дуранкулак", ГКПП „Кайнарджа" и ГКПП „Крушари". Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Заради значително увеличените преминавания през ГКПП „Кулата" и ГКПП „Маказа" на големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, се препоръчва използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване.

Пътуващите туристи към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминат през ГКПП „Илинден" като алтернатива на ГКПП „Кулата". Туристи, пътуващи към курорти в района на Ксанти, Комотини и о. Тасос, могат да използват ГКПП „Златоград" като алтернатива на ГКПП „Маказа". За курорти в района на гр. Александруполис се препоръчва да се преминава през ГКПП „Капитан Петко войвода".

През граничните пунктове "Маказа", „Златоград" и „Ивайловград" е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

На границата с Република Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове, пише БТА.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На 26.08.2024г. на ГКПП „Гюешево" стартира изпълнението на дейностите по договор, свързан с изграждането на Системата вход/изход на ЕС. Ще бъдат демонтирани кабините за гранични проверки на преминаващите товарни автомобили и ще бъдат заменени с нови. Временно движението на преминаващите товарни автомобили ще бъде пренасочвано през трасетата за преминаване на леки автомобили. Възможни са известни затруднения при преминаването на ГКПП „Гюешево".

На границата с Република Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове, допълват от "Гранична полиция".

Други от От страната и света

Проверка откри в търговската мрежа сирене, което съдържа над 75% вода

На пазара се предлага сирене, което съдържа над 75% вода, е установила съвместна проверка от Агенцията по храните и сдружение "За достъпна и качествена храна"

Трима пияни се сбиха на панаир край Видин

Трима млади мъже бяха задържани за сбиване след употреба на алкохол в Грамада във Видинско. Случаят е от традиционния панаир на градчето през уикенда. Между мъжете възниква конфликт

Петролът на ОПЕК остава над 74 долара за барел

Средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) вчера леко спадна до 74,44 долара за барел, информира днес петролният картел на сайта си

ЦИК заличи регистрацията на НДПС за изборите - така поискала партията

Централната избирателна комисия  заличи регистрацията на партия Национално движение за права и свободи /НДПС/ за участие в изборите на 27 октомври, става ясно от решение на избирателната комисия

Как да изберем най-добрите онлайн уроци по математика?

Онлайн обучението намира голямо приложение в съвременния свят. С него получавате комфорта да се обучавате от всяко удобно за вас място. Интернет уроците са особено ефективни за математиката

>