Кметът на Минерални бани остава в ареста поне до 3 октомври

23.09.2024 19:51
Кметът Мюмюн Искендер

Кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер остава в ареста, тъй като съдът отложи и насрочи заседанието по искането на прокуратурата за постоянното задържане за 3 октомври. Дотогава управникът ще е под ключ до произнасянето на магистратите.

Причината е изготвяне на съдебно-медицинска експертиза на кмета. А протестът на хората от Минерални бани се прехвърли пред полицията.

По-рано съдът даде на адвокатите един час, за да се запознаят с част от материалите по разследването срещу кмета. Те са общо 6 кашона със 78 тома.

Обвинението е за организирана престъпна група. Кметът, синът му, техникът на общината и дъщерята на кмета, която е пусната срещу парична гаранция, са обвинени в 3 отделни деяния извършени в периода 2013- 2015 година при кандидатстване за финансиране за субсидии пред държавен фонд "Земеделие".

Над 100 човека от Минерални бани се събраха днес следобед на паркинга пред съда в Хасково, където се гледаше мярката на Искендер.

В района на съда имаше засилено полицейско присъствие заради очакван протест в негова защита. Събралите се по-рано заявиха, че не са дошли на протест, а в подкрепа на кмета.

На 20 септември беше проведена акция на КПКОНПИ в община Минерални бани. Извършиха се обиски и претърсвания в кметския кабинет в общината и в хотела на семейството на кмета Мюмюн Искендер.

По това време той беше на посещение в Турция, пише bTV.

Мюмюн Искендер беше единственият общински кмет в Хасковска област, който открито обяви, че застава зад Ахмед Доган. След това Общинският съвет на ДПС също подкрепи почетния председател.

По-късно стана ясно, че Искендер влиза в предизборната битка като кандидат за депутат. Той ще бъде от „Алианса за права и свободи" за Хасково.

Хотелът на семейството на Мюмюн Искендер веднъж вече беше проверяван, когато избухна скандалът с къщите за гости през лятото на 2018 г.

Други от От страната и света

Месец преди да стане на 18 г., Даниел от Перник пребил без причина жената с инсулт, ще го съдят като непълнолетен (Обзор)

След месец в кома жертвата почина - ритал я в главата, докато беззащитно пиела кафе в заведение Умишлено или по непредпазливост 17-годишният Даниел Петров е убил 56-годишна жена инвалид в Перник

Германия не дава на Украйна да стреля с нейни оръжия по Русия отвъд фронта

Германският канцлер Олаф Шолц продължава да стои на позицията, че няма да разхлаби правилата за използване на германски оръжия в битката на Украйна срещу Русия, въпреки молбите на Киев, предаде ДПА

ЦИК е разрешила задържането на кмета на Минерални бани

Централната избирателна комисия е дала разрешение за задържането на кмета на Минерални бани Мюмюн Али Искендер. Съобщението е публикувано на сайта на комисията днес, 23 септември

Простреляха двама младежи, опитали да подпалят камион край Перник

Двама младежи бяха простреляни в пернишкото село Мещица след скандал. Инцидентът е станал към 3 часа тази нощ, когато група от шест-седем 20-годишни младежи се опитали да залеят с гориво камиона на

Особеният представител по делата скара адвокатите и президента (Обзор)

Те обявиха, че са готови на протестни действия с "всички произтичащи от това последици" Председателят на ДПС Делян Пеевски ги подкрепи и настоя парламентът бързо да преодолее ветото Готовност за

>