Бойко Борисов: На мен не ми връщаха мигранти (Видео)

23.09.2024 17:19
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов Кадър: Фейсбук/ Бойко Борисов

Балканският път на мигрантите беше затворен по време на нашето правителство. Белият Дом и Брюксел ни даваха за пример. А сега ще започнат да ни връщат мигранти. На мен не ми връщаха бежанци, най-много по четирима-петима, сега ще връщат хиляди.

Това предупреди лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Боровец.

Направихме анализ на резултатите от предишните избори, на това, което се случва в страната и провокирани от желанието да предложим нещо на българската общественост. 2005 г. и 2009 г. от раз ни избираха да управляваме с голямо мнозинство. Затова решихме да не обръщаме внимание на това, което правят другите. За първи път сложихме и кметовете в листите - не само заради доброто им представяне, но местната власт пряко зависи от централната власт. Можем да гарантираме, че най-малкото това, което е подадено като проекти, ще бъде свършено. Иначе те трябва да знаят, че нищо няма да се случи в противен случай, обясни той.

Четири години нищо не се случи. Една година в София, една година в Бургас - нищо не се случи. В София се строи метро, което ние сме започнали. Неслучайно не се изпълнява капиталовата програма, те не знаят да пишат програми. Ние искаме да дадем гаранция и решения. В тази кампания ще правим две неща, в които сме доказано най-силни, увери Борисов.

До четвъртък съм дал срок на Красимир Вълчев за цялата програма за образование да бъде показана на българите. Дори празникът вчера слушах знайни и незнайни анализатори, които просто си говореха. Само преди 4 г. България беше едноличен лидер на Балканите. Какво ми говорят? Да, вие строшихте държавата в тези 4 г. Сега започват да ми сочат Скопие, Белград, Унгария. Та те идваха да се учат от Борисов тук, напомни той.

Две неща можем да кажем, че категорично са наше дело. Това е сигурността - виждате цели държави се разсипват, Шенген се разсипва. Балканският път беше затворен от нашето правителство. Белият Дом, Брюксел, Великобритания, Израел и множество други ни дадоха за пример, дойдоха да видят как го правим. Ако българите продължат с експериментите, релокацията ще започне, предупреди Борисов. Той настоя, че Гърция има къде да сложи мигрантите - по островите, но България няма тази възможност. А скоро страните в Централна и Западна Европа ще започнат да връщат мигранти тук, категоричен бе Борисов.

Преди ЕС плащаше и за България на Турция за нелегалната миграция, а сега всеки ден ние плащаме по 1 млн. лв. Поне Ердоган и Хакан Фидан, и Младен Маринов са още приятели и могат да се справят. Българите горчиво ще съжаляват, защото ще ни връщат мигранти. На мен не ми ги връщаха, защото им казах - "аз съм първа граница и пазим най-добре". Връщаха ни по 4-5 ей така, но сега ще ни връщат с хиляди. Колко полицаи загинаха, Бог да ги прости. Това е тема номер едно, каза той.

Второто, което от ГЕРБ направихме е за образованието. Не мога да изброя всичко, там сме изключително силни и ще надградим. Със смелост трябва да се срещаме с браншовите организации и да обясняваме какво ще направим, подчерта Борисов.

Говорят, че сме били зависими. Аз съм зависим само от Господ. Зависим може да бъде само този, който е слаб, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Да, нашите хора работеха и с ДПС, и с ПП, и с ДБ, докато бяхме в сглобката. И ние не сатанизираме никого. Има си избиратели, които да го избират. В този ред на мисли в момента Пеевски има най-стратегическият пиар. Първи се изказва по всяка тема, атакува Радев, и е първа новина всяка вечер. Лоша реклама няма и те се го правят, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Помните едни имена на протестите, които се оказа, че са управлявали по интернет, къде са те сега? Сигурно си дават сметка как са били използвани като гледат разрухата. Ние трябва да обърнем обратно - Григор Димитров беше по-добър от Джокович, българската икономика беше по-добра от сръбската, каза Борисов.

Ние имаме фантастичен екип. Подготвени хора, които могат да говорят. Трябва да ангажираме хората, да им обясним неща, които иначе няма къде другаде да чуят. От сутрин до вечер слушам анализатори да говорят едно и също. Но да дадат рецепта какво трябва да се направи - никой нищо! Все едно се наслаждават как държавата затъва. Трябва да се направи правителство. Ми, ако не е добро, ще падне и ще дойде друго. Франция забуксува, Германия забуксува, крайно десните тръгват. Икономиките забуксуваха. И в България започват да затварят заводи, рецесията е в ход. Другата седмица са изборите в Австрия, ще видите какъв ще е резултатът. Вчера Бабиш ги преби в Чехия, посочи Борисов.

Искаме да надградим в сигурност и образование, а това, което можем, ще продължим да го правим. Това трябва да кажем на хората. Те ще започнат да се плашат, ако не знаят какво е изкуствен интелект. Ще започнат като едно време в Англия да чупят становете, продължи той.

Първият ни рефлекс е да ограничаваме и да регулираме, а Китай и САЩ има опасност да ни изпреварят с изкуствения интелект, посочи зам.-шефът на ГЕРБ Томислав Дончев. Той напомни, че са минали 4 г. от приемането на Плана за възстановяване и много от парите не са разплатени по него, а половината финансов ресурс е изтекъл.

Трябва да научим и да мотивираме младите хора, че много по-обещаваща кариера ще имаш, ако учиш за инженер. Тъжно е, че политиката ни за индустриални зони не се реализира със скоростта, която трябваше. Основният мотор, който ще прави разликата в икономиките на обществата, е изкуственият интелект. Съвсем скоро един счетоводител ще върши работата на десетина. Обществата, които успеят да го внедрят, ще бъдат много по-бързи от другите, каза още Дончев.

Очевидно е, че в тази ситуация ние сме обречени само на едно - да бъдем по-бързи, по-хитри. Ако има някой който може да го свърши, това е отборът на ГЕРБ, увери Дончев.

Нашето кодово определение на мегапроекта ни е "Пловдив ми е Дубай". Това е проект с 2 хил. камери, не се опитваме да превърнем града в Биг Брадър, но идеята е да заживеем в абсолютно сигурна среда. Ще може да се присъединяват всички социални обекти - ако някой влезе с нож, или стане нещо, ще можем да реагираме мигновено. Наложили сме нова система с изкуствен интелект за трафика, за да можем да пипаме зеления сигнал, да предвиждаме колко коли са на дадено кръстовище. Това трябва да е национален проект, не само за Пловдив, подчерта пък Владимир Темелков.

Други от От страната и света

Яйца от Украйна сривали пазара, България иска ЕС да ги спре (Обзор)

Повишение в цената може да има, но минимално България ще поиска спиране на вноса на яйца с произход от Украйна на заседанието на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство в Брюксел по

Китай уплаши и родните търговци с цени и продукти без пари

Оборотите у нас паднаха с 15% заради платформи като Temu и Shein Фейсбук потребителите, които трудно могат да спрат потока от реклами в платформата, забелязват

Млади социалисти гребаха с кану-каяк на Панчарево - дадоха пример и искат повече спорт за учениците

Състезанието даде старт на инициативата „Първи спорт" „Всяко дете трябва да има възможност да се включи в спортна дейност – било то в спортна зала или на шахматната дъска, и да открие спорт

Г7+ потвърдиха подкрепата си за енергийния сектор на Украйна

Министерската група на Г7 + публикува в понеделник съвместно изявление в кулоарите на Общото събрание на ООН, в което отново потвърждава ангажимента си към енергийната сигурност на Украйна в отговор

Цар Иван Александър носил пясък в мантията си за манастир на свети Теодосий Търновски

Над 2 века исихастката обител била скрита на "3 поприща от брега на Янтра", както е описано в житието на книжовника Манастирската църква е сред най-бляскавите образци от Второто българско

>