Анджелина Джоли виновна за разпада на приятелството на Брад Пит и Джордж Клуни?

22.09.2024 11:57
Брат Пит и Джордж Клуни на фестивала във Венеция СНИМКА: Ройтерс

Някога те бяха едно от най-известните приятелства във филмовата индустрия, след като се сближиха по време на снимките на кино поредицата "Бандата на Оушън", разсмивайки аудиторията със забавните си изяви на и извън екрана.

Но след като Брад Пит не се появи на пищната венецианска сватба на Джордж Клуни с Амал Аламудин през 2014 г., въпреки че беше сравнително близо, снимайки филм в Малта, плъзнаха слухове, че братската дружба е останала в миналото. Носителят на "Оскар" Брад Пит дори беше спряган за кум на дългогодишната си колега, което правеше липсата му от този толкова важен ден още по-съмнителна.

Още тогава се понесе мълвата, че вече бившата съпруга на Брад, актрисата Анджелина Джоли, не харесвала Амал и приемала адвокатката по правата на човека като своя съперничка и конкурентка. Въпреки че тези слухове никога не са били потвърждавани, дистанцията между двете дами не беше тайна за никого и повлия на охладняването на отношенията между съпрузите им, което продължи близо десетилетие.

За щастие на феновете на Брад и Джордж приятелството между двамата актьори се възроди и вече намери своя пристан не само в реалния живот, но и на екрана. Те заснеха поредната си обща лента "Вълци единаци", чиято премиера беше на тазгодишния филмов фестивал във Венеция. Там аверите се появиха с половинките си, като за Пит и новата му любима Инес беше и официален дебют като двойка на червения килим. От общите снимки на двете двойки пък си пролича, че бижутерката е успяла да спечели симпатиите на близкия приятел на Брад и съпругата му Амал.

Актьорското дуо развълнува феновете си и като направи рядко съвместно интервю за списание GQ, където коментираха прочутото си приятелство. В него Брад призна, че 63-годишният Джордж все още е първият човек, на когото се обажда, когато "нещата станат трудни". Сега, когато за Бранджелина е известно, че е в разгара на горчив развод, изглежда, че Джордж и Брад са успели отново да възродят приятелството си. Брад дори организира фотосесията на GQ в шато "Миравал" - френската винарна, която е в центъра на тригодишната му съдебна битка с Анджелина.

Както е известно 60-годишният Пит и 49-годишната Джоли бяха въвлечени в спор за съсобствеността си върху идиличната френска винарна, която купиха през 2008 г., докато бяха щастливо обвързани, като днес актьорът съди бившата си съпруга, че през октомври 2021 г. е продала своята половина на руския олигарх Юри Шефлър, без негово съгласие, за сумата от 62 милиона долара.

В интервюто си с GQ, което включва приятелски снимки на двамата, докато си говорят облечени по пижами и релаксиращи в плувен басейн - Джордж няма какво да каже, освен страхотни неща за дългогодишния си приятел Брад. След като се пошегува за "ограничителните заповеди", които си е извадил срещу Пит, Джордж разказа как двамата се чуват от време на време, което е "важна" част от приятелството, тъй като животът може да стане "сложен понякога". На свой ред Брад сподели, че Джордж е "най-добрият в разбирането", добавяйки, че му се обажда в "многобройни случаи", когато нещата станат "трудни".

Звездите се познават от 90-те години на миналия век и Пит казва, че са преживели много неща в животите си до този момент, включващи не малко шокиращи обрати. "Знам, че той ми пази гърба", откровен е Пит.

Двамата ортаци се срещат през 1991 г., когато всеки от тях се явява на прослушване за ролята на Джей Ди в "Телма и Луиз". Печели я Пит, въпреки че Клуни се яви на кастинги за нея пет пъти.

Снимат първия си съвместен филм преди 24 години. Това е кинохитът "Бандата на Оушън", последван от още две продължения. Приятелството им процъфтява както на снимачната площадка, така и извън нея. Имат много общи неща - и двамата печелят по два пъти корица за "Най-сексапилният мъж" на People - Брад през 1995 г. и 2000 г.; Джордж през 1997 и 2006 г.

Други от Възход и падение

Андреа Бочели навърши 66 години

Италианският тенор Андреа Бочели днес празнува рожден ден и навършва 66 години. Той е роден на 22 септември 1958 г. в Лаятико, Тоскана. Издава дебютния си албум „Il Mare Calmo Della Sera" през 1994 г

И Маша Илиева бягала от час, но в Ленинград, където трябвало да прави реверанс на всеки учител

Понякога примабалерината се бунтувала срещу системата с по-шарени дрехи и тайно возене в забранен автобус Многобройните ученици на примабалерината Маша Илиева в балетното училище и в частната

Пол Маккартни пише първата си песен след загубата на майка си, Джон Ленън след смъртта на чичо си

10 хита на"Бийтълс", чието създаване е като дневник на живота на великата ливърпулска четворка “На определена възраст някои хора, които са водили дневник на живота си

Милият "деди" Стоичков - от лютата Кама до помирението

"Искаш да се снимаме? Айде, давай, но по-бързо." Това изречение от устата на Христо Стоичков доскоро бе забранено. Но в последните месеци България вижда тотално променен човек

На 22 септември рожден ден имат

Главен комисар Любомир Николов, директор на Столичната дирекция на вътрешните работи Димитър Костов, бивш подуправител на БНБ, бивш финансов министър Георги Влахов

>