Братът на Ружа Игнатова – Константин, вдига сватба, вижте любимата му (Снимки)

21.09.2024 11:58
Фотосесията на Константин и Стефи е направена от Srebar Photography
Фотосесията на Константин и Стефи е направена от Srebar Photography
Фотосесията на Константин и Стефи е направена от Srebar Photography
Фотосесията на Константин и Стефи е направена от Srebar Photography
Фотосесията на Константин и Стефи е направена от Srebar Photography

Братът на Ружа Игнатова – Константин, ще се жени. Това разбра "България Днес" от предсватбена фотосесия, направена от Srebar Photography.

Двойката за пръв път бе показана в профила на известните фотографи Srebar Photography, чието дело е и красивата фотосесия. На снимките се вижда, че Константин и Стефани се лудо влюбени един в друг, а красивите фотоси са само началото на това прекрасно пътешествие, защото скоро ще има сватба.

Повече по темата четете в "България днес".

Константин Игнатов бе смятан за лидер на OneCoin, след като сестра му Ружа изчезна през 2017 година. Той бе погнат редом със сестра си Ружа Игнтова за най-грандиозната криптоизмама на всички времена - международната пирамидална схема OneCo. Игнатова се издирва за престъпна дейност, свързана с измами с търговска цел, прогресивно набиране на клиенти и пране на пари чрез създаване и разпространение на виртуална валута OneCoin. Сама се провъзгласява за "криптокралица". Пирамидата започва да действа през 2014 г. За 3 години по сметките на Игнатова постъпват около $4 млрд. долара. В периода 2014-2016 г. Ружа популяризира OneCoin в международен план на пищни събития.

Разплитането на схемата започва през 2016 година след подаден сигнал от бланков клон на Sparkasse в германския град Щайнфурт в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Подозренията тогава са предизвикали стотици транзакции на обща стойност 320 млн. евро в рамките само на няколко седмици. Според прокуратурата двойката от Гревен е получила няколко милиона евро комисиона за минимум усилия.

ФБР установило, че OneCoin на практика няма никаква стойност и никога не е била защитена от блокчейн технологията, използвана при криптовалутите.

На 25 май 2023 г. ФБР обяви, че наградата за информация, водеща директно до ареста на десетте най-издирвани бегълци, сред които и Ружа Игнатова, се увеличи от до 100 000 долара на до 250 000 долара.

Криптокралицата се издирва от 25 октомври 2017 г. насам. 

Братът на Ружа Игнатова - Константин Игнатов беше арестуван на 6 март 2019 г. на международното летище в Лос Анджелис. Той е обвинен в заговор за измама, произтичащ от ролята му на един от тарторите на международната пирамидална схема OneCoin.

Игнатов е обвинен в електронни измами, измами с ценни книжа и престъпления за пране на пари.

Впоследствие Игнатов е започнал да издава подробности за цялата схема. Показанията на Константин помагат в залавянето на други членове на международната престъпна мрежа. Това от своя страна изиграва голяма роля в това братът на Ружа да избегне 90-годишната присъда, която е щял да получи.

Доказателства от транзакции и други документи, получени в хода на разследването и по време на делото срещу Константин, показват, че само между четвъртото тримесечие на 2014 г. и третото тримесечие на 2016 г. OneCoin е генерирала 3,353 милиарда евро приходи от продажби и е спечелила "печалби" от 2,232 милиарда евро.

На 22 декември 2023 година присъдата на брата на Ружа отново беше отложена. Заповедта беше издадена малко след като Министерството на правосъдието в САЩ поиска от съда да отложи датата на произнасяне на присъдата, тъй като сътрудничеството на обвиняемия все още не е приключило.

Според "Блумбърг" Игнатов е осъден на 34 месеца затвор, които вече е прекарал, след като се е признал за виновен, че е помогнал за управлението на OneCoin.

Той  бе забелязан от репортер на "24 часа" в началото на т.г.  пред сградата на паспортната служба на МВР на бул. "Мария Луиза".

Други от Новина в снимка

Очилато мече се роди в зоопарк в Перу (Видео, снимка)

Зоолозите се радват новата очилата мечка в Перу. За първи път от шест години в перуански резерват се роди малко мече от тази порода. Майката Лола е изчезнала от хабитата си през юни и се е появила

Азис си сложи вампирски зъби

Попфолк певецът Азис се похвали в социалните мрежи с нестандартна придобивка - вампирски зъби.  На снимки в инстаграм профила му се вижда, че на мястото на кучешките му зъби са сложени сребърни

Фейсбук се шегува с вълненията около песента "Луда по тебе"

Фейсбук продължава се шегува с вълната от коментари и вълненията около песента "Луда по тебе", която Новак Джокович пожела да пуснат след мача с Григор Димитров

Вижте отговора на фотозагадката: Кой е този български поп певец на първия си учебен ден

Отговорът на фотозагадката от 16-и септември е Деян Неделчев, по-известен като Икебаната. Въпросът беше: Кой е този български поп певец на първия си учебен ден

Фотозагадка: Кой е този български поп певец на първия си учебен ден?

Кой е този български поп певец на първия си учебен ден? Жокер: Таланта му открива преподавателят му по фагот в Русенското музикално училище. Кадърът е от фотоархива на "24 часа"

>