Почина жената, пребита жестоко пред магазин в Перник от 17-годишен

20.09.2024 20:15
СНИМКА: Pixabay

Починала е жената, която беше пребита от 17-годишен ученик в Перник. Тя беше на командно дишане повече от месец, пише NOVA

Младежът е привлечен като обвиняем за нанесения побой над 56-годишната жена в Перник. Инцидентът стана ранните часове на 29 юли пред магазин в пернишкия кв. „Изток". Двама непълнолетни нанесли побой на жената, в резултат на което е настанена за лечение в болница със сериозни травми в областта на лицето.

В социалните мрежи се появи клип. На него се вижда как жената сяда на масичка пред магазина. Идват две момчета. Секунди преди това техен познат им е казал: "Внимавайте, тази е психично болна. Преди време ми счупи огледалото". Мъжът държал друго денонощно магазинче. Дори им показал клип от случилото се.

В този момент се приближава младеж с качулка на главата, който със скръстени ръце и в заплашителна поза застава пред нея. Секунда по-късно се приближава друго момче, също с качулка и с къси гащи. Младежът е с инициали Д. П., тъй като е на 17 г. и от прокуратурата отказват да съобщят имената му. На клипа не се чува да казва нещо на жената. Директно я удря в лицето.

Тя пада назад заедно със стола.

Агресорът не се спира, а напротив. Приближава жената, жестоко я рита няколко пъти в лицето и тялото, а тя пищи. След това хулиганите се отдалечават. В този момент от магазина излиза друга жена, вероятно продавачка, която започва да вика след потъналите в мрака нападатели. Сигналът бил подаден в полицията от спешните медици, които настанили пребитата перничанка в болницата. Тя била със счупена лицево-челюстна кост.

"В 4,40 часа е била тук. Взела си е кафе, седнала е и единият младеж й е казал: "Какво правиш тук". Тя имала затруднения с говора. Тогава дошъл вторият, сложил си качулка и я нападнал", разказа тогава племенникът на нападнатата жена.

17-годишният младеж бе привлечен като обвиняем за нанесения побой над жената и задържан за 48 часа.

Кметът на миньорския град Станислав Владимиров осъди остро случая на проявено насилие и публикува снимка на извършителя.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Други от От страната и света

3D мапинг шоу на Конниците в събота, спектакъл и заря на Царевец в неделя

Цветни събития подгряват честването на Независимостта във Велико Търново.  На 21 септември от 21 часа е 3D мапинг спектакъла "Царевград Търнов", който изпълва с хиляди зрители наблюдателните площадки

Мотоциклетист катастрофира на магистрала "Хемус" край Нови пазар

Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен

1 загинал и 4 ранени при тежка катастрофа в Сливен

Тежка катастрофа между две леки коли е станала на изхода на Сливен в посока село Тополчене. Сигнал за произшествието е получен в полицията около 19.10 ч

Втора статуя загадка в Хераклея Синтика

Нови въпроси възникнаха пред археолозите, които работят на античния град Хераклея Синтика в м. Рупите край Петрич. Днес екипът, воден от проф. д-р Людмил Вагалински (НАИМ - БАН)

Николай Денков: ГЕРБ-СДС тупкат топката до последно и после ни обвиняват, че предлагаме в последния момент

ПП беше единствената партия, която успя да състави правителство в последните три години, въпреки че е много млада, коментира акад. Николай Денков от "Продължаваме промяната" в предаването "Панорама"

>