Тошко Йорданов: Вярвам в машинния вот, но не и в тези машини, които използваме

20.09.2024 19:11
Тошко Йорданов КАДЪР: БНТ

Вярвам в машинния вот, но не и в тези машини, които използваме. Централната избирателна комисия и страната нямат софтуера, с който работят тези машини, заяви пред БНТ Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

По думите му от ЦИК са правили постъпки да бъде направен софтуер в България.

"В БАН има достатъчно експерти или да се обяви търг - да се направи ясен и прозрачен софтуер, който да бъде контролиран. Този софтуер, който използваме, не е български. ЦИК не може да гарантира нищо за него", допълни Тошко Йорданов.

Според Тошко Йорданов от "Има такъв народ" имат съмнение, че Антикорупционната комисия обслужва определени политически интереси.

Други от От страната и света

3D мапинг шоу на Конниците в събота, спектакъл и заря на Царевец в неделя

Цветни събития подгряват честването на Независимостта във Велико Търново.  На 21 септември от 21 часа е 3D мапинг спектакъла "Царевград Търнов", който изпълва с хиляди зрители наблюдателните площадки

Мотоциклетист катастрофира на магистрала "Хемус" край Нови пазар

Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен

1 загинал и 4 ранени при тежка катастрофа в Сливен

Тежка катастрофа между две леки коли е станала на изхода на Сливен в посока село Тополчене. Сигнал за произшествието е получен в полицията около 19.10 ч

Втора статуя загадка в Хераклея Синтика

Нови въпроси възникнаха пред археолозите, които работят на античния град Хераклея Синтика в м. Рупите край Петрич. Днес екипът, воден от проф. д-р Людмил Вагалински (НАИМ - БАН)

Николай Денков: ГЕРБ-СДС тупкат топката до последно и после ни обвиняват, че предлагаме в последния момент

ПП беше единствената партия, която успя да състави правителство в последните три години, въпреки че е много млада, коментира акад. Николай Денков от "Продължаваме промяната" в предаването "Панорама"

>