Завещание на седмицата: Лъжичка музикален катран в тенис кацата с мед

20.09.2024 17:50 Едуард Папазян

Във вторник световният празник на тениса беше в България.

Един от най-великите в този спорт в света за всички времена - Новак Джокович, дойде в София. За демонстративен благотворителен мач с безспорно най-добрият българин в този спорт Григор Димитров.

Да си призная, от тримата големи в тениса като игра Джокович ми е на трето място. Любимецът ми е Рафаел Надал, втори - Роджър Федерер. Но като човек за мен Джокович е без конкуренция в тениса.

Може би защото е балканец, гневен, рязък, искрен, обичащ родината си и региона като цяло. Мога да дам десетки, дори стотици примери, но няма смисъл.

И сега в София за броени часове се раздаде на макс. Не отказа снимка на никого, разходи се из столицата и после пусна много снимки в социалните си мрежи, където има милиони последователи, а на официалната пресконференция помоли нашите журналисти да му задават въпросите на български.

Билетите за мача свършиха за девет минути. Аз не мога да се сетя за по-скоростно разпродаване на местата в най-голямата софийска зала, която отскоро се казва "Арена 8888".

Освен това сред зрителите имаше страшно много деца, които вероятно още на следващия ден са започнали да врънкат родителите си да им купят ракета като на Гришо или на Джоко и да ги запишат веднага да тренират тенис.
Самият мач също представи най-доброто от играта. Ще спомена само печелившия удар на българина с гръб към мрежата, на който самия Джокович изръкопляска.

А символиката дойде в края - победната точка за Григор с негово разрешение бе реализирана от 13-годишния Дамян, едно от момчетата, които подаваха топката.

Абе, наистина цяла тенис каца с мед за София, а и за България, защото имаше зрители отвсякъде. Но както си е редно на Балканите, имаше и задължителната лъжица катран.

В случая - музикална. След като три пъти за два дни Джокович изпя на български "Луда по тебе" на Камелия, помолия пускащия музиката Мартин Лепоев, известен като диджей Мартен Роберто да му пусне въпросното попфолк парче дори само за десет секунди.

Онзи му отказа и това за пореден път раздели нацията на две. А тенисът остана на заден план.

Други от Тенис

Най-важното от шоуто не е "Луда по тебе", вижте как Джокович и Григор потъват в "морето" от луди по тях деца (Видео)

Григор Димитров и Новак Джокович сътвориха истинско шоу в София. И макар в необятното пространство на социалните мрежи да се вихри основно полемика около закачката с диджея след мача

Луд купон на Григор и Джокович! Камелия изпя на Ноле "Луда по тебе", той избухна на барабаните (Видео, снимки)

Лудата веселба на Новак Джокович и Григор Димитров продължи до късно през нощта след големия шоу тенис мач в София. И най-после! Събитието, което всички очакваха, и най-вече Ноле, се случи

Григор Димитров спечели шоуто срещу Новак Джокович, сърбинът пее "Луда по тебе" на корта

Фондацията на нашия тенисист ще даде парите от благотворителния мач за деца Григор Димитров записа победа над рекордьора по титли от "Големият шлем" в шоуто в зала "Арена" в София

Джокович запя "Луда по тебе" и на пресконференция, каза на журналистите да го питат на български (Видео, снимки)

Григор е мой брат. Драго ми е да срещам българи, защото сте спортна нация, заяви сръбската мегазвезда на тениса Новак Джокович показа отлично настроение по време на пресконференцията си с Григор

Григор Димитров: Далеч съм от сбогуване с българските фенове и с тениса (Видео)

"Мачът с Новак Джокович не просто няма да е сбогуване с българските фенове, а, надявам се, началото на нещо още по-голямо." Тока отговори Григор Димитров на въпрос може ли грандиозното шоу да се

>