МВР за случая на домашно насилие в Челопеч: Пострадалата отказа да подаде жалба

20.09.2024 15:28
Министерство на вътрешните работи Снимка: МВР

Пострадалата категорично отказа да подаде жалба срещу извършителя, за което се подписа и в полицейския протокол Това заявиха от МВР след излъчения телевизионен репортаж на жертва на домашно насилие от Челопеч. В него се твърди, че след сигнала до 112 е дошъл екип полицаи, които не са намерили причина да задържат насилника.

"На 11 август вечерта е получен сигнал за скандал в частен дом в с. Челопеч. На място пристига патрулен екип, който установява жена с множество наранявания от нанесен побой. Пострадалата категорично отказва да подаде жалба срещу извършителя, за което се подписва и в полицейския протокол. Униформените служители са изготвили предупредителен протокол на мъжа, с когото тя живее", пише в изявлението на МВР.

"На 14 август полицията получава съобщение от служители на общината, че жена с травми е настанена в болница. Незабавно са предприети оперативни действия и мъжът от с. Челопеч, криминално проявен, е задържан и привлечен като обвиняем".

"След доклад в прокуратурата по случая е образувано досъдебно производство. 32-годишният е привлечен като обвиняем, мярката му за задържане е удължена до 72 часа, а впоследствие с определение на съда му е наложена и постоянна мярка „задържане под стража", допълват от полицията.

Децата на пострадалата са настанени в център за настаняване от семеен тип.

По случая Дирекция „Пресцентър и стратегически комуникации" е публикувала информация в „Информационния бюлетин" от 19 август.

Други от От страната и света

Изписаха кралица Маргрете от болницата

Абдикиралата датска кралица Маргрете Втора днес беше изписана от болница, след като вчера беше настанена в лечебното заведение заради падане, съобщи датският кралски двор, цитиран от ДПА

Почина жената, пребита жестоко пред магазин в Перник от 17-годишен

Починала е жената, която беше пребита от 17-годишен ученик в Перник. Тя беше на командно дишане повече от месец, пише NOVA.  Младежът е привлечен като обвиняем за нанесения побой над 56-годишната

Европейските борси приключиха на червено

Водещите европейски борси приключиха с понижения на индексите си търговията в последния работен ден от тази седмица. Инвеститорите оценяват ефекта върху пазарите от решенията на редица водещи

С инвестиции за над 800 млн. евро и над 30 мерки София ще е един от 100-те климатично неутрални града

Една от големите цели е до 2030 г. да се намалят емисиите на парникови газове с 80% спрямо нивата през 2022-а Една от големите цели на София е до 2030 г

"7 дни, 7 изкуства" превърнаха Елена в арт център в Балкана

За втора поредна година Община Елена съвместно с Музея на Възраждането, НЧ „Напредък – Елена – 1863" и Градската библиотека организираха фестивала „7 дни, 7 изкуства"

>