Божидар Божанов: В антикорупционните органи трябват политически неутрални лица, Бойко Рашков е депутат

20.09.2024 08:19
Божидар Божанов КАДЪР: БНТ

От ПП-ДБ искаме оставката на Антон Славчев като шеф на антикорупционната комисия, а не тестваме мнозинства, каза за БНТ депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов. Той припомни, че в четвъртък НС не прие предложението за освобождаването на Славчев като шеф на комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

"Антон Славчев беше защитен от част от депутатите, нямаме предпочитание кой от оставащите членове на антикорупционната комисия да я оглави. Комисията реално не прави никакви действия в тази посока на свързаност при обществени поръчки.

Ще изискаме записите от камери дали депутат влиза редовно в сградата на антикорупционната комисия - ако е така, това може да означава потенциален натиск", каза Божанов.

"Би трябвало тези органи да не са под политическо влияние, а в антикорупционните органи трябва да има политически неутрални лица, Бойко Рашков е депутат", отговори Божидар Божанов на въпроса дали от ПП-ДБ още държат на кандидатурата на Рашков да оглави комисията.

Според депутата членове на правителството в Северна Македония си позволяват недопустими изказвания.

"Сега не само България, а целият ЕС е пречка на Северна Македония по пътя и членството й в ЕС", коментира Божидар Божанов.

Разумно според него звучи искането на Бойко Борисов никой от никоя партия или държавник от България да не ходи на визита в Скопие.

Други от От страната и света

Задържаха мъж, участвал в телефонни измами във Враца

Млад мъж от Враца е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа заради участие в телефонни измами, извършени на територията на област Враца, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Враца

Шофьор блъсна 2-годишно дете в Димитровград и избяга

На 19 септември в Димитровград, в района на автогарата, 43-годишен шофьор на лек автомобил е блъснал 2-годишно дете. Водачът напуснал мястото на катастрофата и не уведомил органите на МВР

Главчев: Достатъчно компромиси направихме с националната си идентичност (Видео)

Не смятам, че тонът, който напоследък РСМ използват ще им помогне да станат част от ЕС. Достатъчно компромиси направихме с националната си идентичност

"Български пощи": Заради наводненията доставката на пратки в Австрия ще се бавят

Поради обилни валежи и наводнения в страната обработката и доставката на пратките се извършват с голямо закъснение, уведомява пощенският оператор на Австрия, съобщиха от "Български пощи"

БАБХ затвори 31 обекта при проверки по Черноморието

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е извършила 2570 засилени проверки извън текущия официален контрол във връзка с активния летен туристически сезон на територията на областите

>