За първи път от години Доган стъпи в партийната централа – реди листи, може да е първи в Разград (Обзор)

19.09.2024 22:30 Павлета Давидова
Тази снимка на Ахмед Доган сред младежи в централата на ДПС разпространи пресцентърът му чрез фейсбук.
Цял ден в централата на ДПС в София пристигаха на групи представители на движението от цялата страна.

Връща се в политиката, затова е на работното си място, обясняват хората му. Докара го лимузина с пердета, не се показа пред медиите

За първи път от години Ахмед Доган стъпи в партийната централа на ДПС в четвъртък. Почетният председател не бе идвал на “Стамболийски” 45 много преди да започне разделението в движението между двамата председатели Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. На последните форуми на партията изпращаше обръщения към делегатите,

За посещението на Доган стана ясно от снимки, пуснати във фейсбук от пресцентъра му. На тях той е заобиколен от младежи. Не става ясно какво се случва с някогашния му кабинет там, след като преди месец хората на Доган проникнаха за първи път с помощта на ключар в сградата и пуснаха снимки как стаята е изтърбушена при дългия ремонт, който течеше.

Сега Доган се е завърнал в централата за срещи със структурите, на които да редят листите. След като Върховният административен съд отсъди ЦИК да регистрира “ДПС - Ново начало”, Доган и хората му отиват на изборите с Алианс за права и свободи с регистрацията на две по-малки партии - СБОР и “Земеделски народен съюз”.

Не е ясно каква ще бъде пропорцията между трите формации в листите, но се очаква да преобладават хората на Доган. Затова и в четвъртък той разговаря с повечето от своите представители по места.

Последните снимки с почетния председател бяха пускани от срещите му с лагера на Джевдет Чакъров в сараите на “Росенец” през лятото. Имаше и кратки видеа, на които Доган показа добра форма. Но това беше, преди да бъде принуден да напусне имотите, след като Данаил Папазов, чиято фирма е собственик на сараите край морето и в “Бояна”, си ги поиска.

През последния месец имаше спекулации къде се намира почетният лидер, това така и не се разкри. Депутатът Севим Али обяви за получени сигнали, че животът на Доган е в опасност, затова поддръжниците му отказват да разкрият къде е. НСО не счете за основателно да го охранява.

На задната седалка в кола с перденца на стъклата е пристигнал той в централата в четвъртък. Бил посрещнат от младежи с аплодисменти. Той обаче така и не се появи пред медиите, които чакаха отпред при пристигането му.

При него на групи една след друга влизаха структури от цялата страна. Листите ще се редят от колективните органи на партията, които възстановяваме в момента, обясни депутатът Валентин Тончев.

“Гласът на структурите е г-н Доган да води абсолютно всички листи, но по закон това няма как да се случи”, обяви той. “Ние нееднократно казахме, че г-н Доган се връща в политиката, и най-естественото е той да си е на работното място да упражнява функциите си като лидер на ДПС”, обясни Тончев появата му в центъра на София.

Чак вечерта, на излизане от централата Доган се обърна към чакащите го журналисти с думите: "Дайте ми време да се адаптирам. Ще ви отделя време".

Доган или Джевдет Чакъров ще води листата в Разград, разкри пък председателят на общинския съвет в Самуил Бейтула Сали. Той бе част от първите групи, дошли в централата. Доган им казал, че е важно да са единни и да защитават каузата ДПС, описа той какво си говорили.

Миналата седмица разширено заседание със своите привърженици в структурите проведе и Делян Пеевски. В срещата участваха ръководството на ДПС, представители на областните и общинските структури, координаторите на партията в Турция, народните представители, кметове и активисти. На нея бяха обсъдени предизборната програма на “ДПС - Ново начало”, критериите за издигане на кандидатите за депутати и как да протече кампанията.

Други от От страната и света

6-и съдия се отведе по делото за убийството на Любо Полицая, близки на Къро се отричат от показанията си

Разстреляният и друг довереник на Къро - Филип Стоянов, се скарали жестоко заради жена Пореден отвод на съдия стана причина за отлагане на делото за убийството на Любомир Иванов-Любо Полицая в

Гергов дава ЦУМ под аренда за 20 години, затварят го за ремонт

Бившият министър на образованието проф. Сергей Игнатов е научен консултант на проекта - в сградата ще има египетски музей Египетският бизнесмен Ахмед Насър, който наскоро обяви

Погребват загиналия летец Дункин ден след деня, в който трябваше да се ожени

Пилотите Димитров и Дункин не са имали шанс да оцелеят Черната кутия все още не е изпратена в Чехия Проверяват и годна ли е военната авиация за шоута Погребение на старши лейтенант Венцислав Дункин

Софийската организация на БСП номинира доц. Наталия Киселова и Евгени Минчев за депутати

Софийската организация на БСП номинира конституционалиста доц. Наталия Киселова и пиар експерта Евгени Минчев за депутати като представители на гражданската квота, съобщи Епицентър.бг. Доц

Борисов поиска оставката на македонския вицепремиер и възмутен обяви: Постъпиха подло с президента и министрите (Обзор)

ГЕРБ се обръща към ЕНП за скандалното изказване на Николоски, който нарече българите "мизерници" Македонският вицепремиер Александър Николоски да подаде оставка

>