Обвиниха седмина, участвали в престъпна група за фалшиви стоки край Хасково

19.09.2024 18:53
Седем мъже от престъпна група за продажба на фалшиви стоки са с повдигнати обвинения СНИМКА: Пиксабей

Окръжна прокуратура - Хасково повдигна обвинения на седем мъже за участието им в организирана престъпна група за продажба на стоки на световни търговски марки без съгласието на правопритежателите, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Според разследващите, мъжете, който са на възраст между 44 и 74 г., са поддържали канала от юли 2023 г. до настоящия момент. Те са действали на територията на област Хасково.

За престъплението, в което седмината са обвинени, е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за повече от три години.

Контрабандният внос на стоки се е осъществявал през Граничния контролно–пропускателен пункт (ГКПП) “Капитан Андреево“ от няколко човека, които са установени в хода на разследването. Стоките са били разпространявани на територията на България, като до клиентите те са стигали чрез директни продажби с посредничеството на куриерски фирми. Търговията е вървяла и чрез складове на едро, установени на територията на Димитровград и курортния комплекс  „Слънчев бряг“.

Към 16 септември тази година, когато групата е разбита,  в Димитровград и на „Капитан Андреево“ в съучастие помежду им като извършители и помагачи, мъжете са търгували с „марковите“ стоки.

В хода на операцията са извършени действия по разследването в няколко града, сред които Свиленград, Димитровград, Бургас и София. Извършени са претърсвания на десет адреса и на десет автомобила. Разследващите са направили обиски на общо десет души.

След акцията са иззети два леки автомобила, голямо количество артикули с логото на различни световни търговски марки, мобилни телефони и още предмети и вещи с отношение към разследването, съобщиха още от прокуратурата.

Оттам уточниха, че по отношение на обвиняемите са взети мерки за неотклонение „гаранция“ в размер между 3000 и 5000 лева.

Последният случай на разкрити фалшиви стоки в региона, имитиращи популярни марки, е отпреди три дни. На 16 август полицаи от Районното управление на Димитровград намериха 575 артикула с лого и надпис на запазени търговски марки, без разрешение на правопритежателя им. Те бяха открити при проверка на автомобил на булевард в града, шофиран от 32-годишен мъж от Нова Загора и 51-годишната му спътничка, негова съгражданка.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково днес съобщиха за разкрит цех за производство на фалшиви маркови стоки в областния град. В обекта и прилежащо помещение са намерени 280 текстилни изделия и 77 заготовки, носещи лога и надписи на запазени търговски марки без разрешение на правопритежателя.

Други от От страната и света

Гергов дава ЦУМ под аренда за 20 години, затварят го за ремонт

Бившият министър на образованието проф. Сергей Игнатов е научен консултант на проекта - в сградата ще има египетски музей Египетският бизнесмен Ахмед Насър, който наскоро обяви

Погребват загиналия летец Дункин ден след деня, в който трябваше да се ожени

Пилотите Димитров и Дункин не са имали шанс да оцелеят Черната кутия все още не е изпратена в Чехия Проверяват и годна ли е военната авиация за шоута Погребение на старши лейтенант Венцислав Дункин

Софийската организация на БСП номинира доц. Наталия Киселова и Евгени Минчев за депутати

Софийската организация на БСП номинира конституционалиста доц. Наталия Киселова и пиар експерта Евгени Минчев за депутати като представители на гражданската квота, съобщи Епицентър.бг. Доц

За първи път от години Доган стъпи в партийната централа – реди листи, може да е първи в Разград (Обзор)

Връща се в политиката, затова е на работното си място, обясняват хората му. Докара го лимузина с пердета, не се показа пред медиите За първи път от години Ахмед Доган стъпи в партийната централа на

Борисов поиска оставката на македонския вицепремиер и възмутен обяви: Постъпиха подло с президента и министрите (Обзор)

ГЕРБ се обръща към ЕНП за скандалното изказване на Николоски, който нарече българите "мизерници" Македонският вицепремиер Александър Николоски да подаде оставка

>