Карлос Насар гостува на празника на с. Бачево

19.09.2024 11:05 Тони Маскръчка

Разложкото село Бачево ще празнува културата, образованието и спорта, а златното момче Карлос Насар ще бъде специален гост в събота на "Бачево празнува".

Денят ще е изпълнен с редица спортни състезания, хубава домашна бачевска храна, музика, танци, песни, носии, традиции.

Още от ранни зори празникът ще започне с детски футболен турнир, състезание по планинско колоездене, състезание по планинско бягане, турнир по канадска борба. А наградите на победителите в спортните състезания и турнири ще връчи специалният гост на Бачева празнува 2024 – златното момче от Олимпийските игри в Париж 2024 година - Карлос Насар.
  Приготвяне и дегустация на вкусна домашна храна по автентични рецепти, хубава музика, много танци, песни и пъстротата на традиционни за региона носии са част от програмата на празника.

В кулинарна изложба, всички желаещи могат да покажат своите умения в приготвянето на традиционни домашни гозби от Разлога.

Детска паневритмия за първи път ще се състои в Бачево, по повод празника. Всички малчугани между 5 и 10 годни ще имат удоволствието да се докоснат до изкуството на паневритмията, която съчетава музика, движение, мисъл и слово в хармонично цяло.

Демонстрация на традиционни техники за изработка на елементи от облеклото на българите, ще окичи допълнително празника.

"Бачево празнува 2024" ще срещне славното минало с родолюбците от Национално хайдушко движение , които развиват дейност, насочена към съхраняването на родовата памет. Всеки от посетителите ще може да се докосне до автентичните хайдушки оръжия, да види тяхното облекло, да зададе въпросите, които го вълнуват.

Празничният ден ще бъде украсен и с фолклорна програма със състави от региона и страната.
Част от празничната програма е премиерата на спектакъла „До Заник", който обединява в едно музика, песен и танц, фолклор, митология и един философски прочит на битието.

Томбола с благотворителна кауза ще осмисли начинанието, a за всички жители, гости и приятели на Бачево, организаторите са включили в празника хоротека с изпълнителите Никола Тодоров и Карамфил Божиков, които ще пеят до полунощ.

Други от От страната и света

Гергов дава ЦУМ под аренда за 20 години, затварят го за ремонт

Бившият министър на образованието проф. Сергей Игнатов е научен консултант на проекта - в сградата ще има египетски музей Египетският бизнесмен Ахмед Насър, който наскоро обяви

Погребват загиналия летец Дункин ден след деня, в който трябваше да се ожени

Пилотите Димитров и Дункин не са имали шанс да оцелеят Черната кутия все още не е изпратена в Чехия Проверяват и годна ли е военната авиация за шоута Погребение на старши лейтенант Венцислав Дункин

Софийската организация на БСП номинира доц. Наталия Киселова и Евгени Минчев за депутати

Софийската организация на БСП номинира конституционалиста доц. Наталия Киселова и пиар експерта Евгени Минчев за депутати като представители на гражданската квота, съобщи Епицентър.бг. Доц

За първи път от години Доган стъпи в партийната централа – реди листи, може да е първи в Разград (Обзор)

Връща се в политиката, затова е на работното си място, обясняват хората му. Докара го лимузина с пердета, не се показа пред медиите За първи път от години Ахмед Доган стъпи в партийната централа на

Борисов поиска оставката на македонския вицепремиер и възмутен обяви: Постъпиха подло с президента и министрите (Обзор)

ГЕРБ се обръща към ЕНП за скандалното изказване на Николоски, който нарече българите "мизерници" Македонският вицепремиер Александър Николоски да подаде оставка

>