Здравното министерство обяви конкурс за директор на УМБАЛ „Лозенец"

18.09.2024 18:16
Болница "Лозенец"

Министерство на здравеопазването обяви конкурс за директор на УМБАЛ „Лозенец". Срокът за подаване на документи е до 17 октомври. Освен това се търси и независим член в Борда на УСБАЛЕ „Акад. Ив. Пенчев". 

През май здравният министър д-р Галя Кондева освободи д-р Христо Иванов като директор на УМБАЛ „Лозенец" заради одит, който показа редица нарушения.

За временно изпълняващ длъжността бе назначена д-р Огла Мицова – Масларова. Днес здравното министерство обяви конкурс за избор на ръководител на лечебното заведение. 

Договорът за възлагане на управлението с избрания кандидат се сключва за срок до 2 декември 2025 г. – до изтичане на мандата на съвета на директорите. Изискванията по конкурса са стандартни, като срокът за подаване на документи е до 17 октомври.

С друг конкурс се търси независим член в Съвета на директорите на "Университетска специализирана болница за активно лечение по ендокринология" „Акад. Ив. Пенчев" в София. Срокът за подаване на документи е до 16 октомври.

Други от Докторе кажи

Ново проучване потвърди: Коронавирусът е тръгнал от Ухан

Публикуваното днес проучване за произхода на КОВИД-19 предоставя нови доказателства в подкрепа на хипотезата за предаване на заразата на хора от заразени животни, пуснати за продажба на пазара в Ухан

За първи път в Турция разделиха сиамски близнаци, съединени в главата

Първа по рода си за Турция операция за разделяне на сиамски близнаци, свързани в областта на главата, беше извършена в Анкарската градска болница "Билкент"

Първи смъртен случай от западнонилска треска в Северна Македония

Медиите в Северна Македония съобщават за първия смъртен случай от западнонилска треска. Става дума за 78-годишен мъж от Кочанско, който е починал една седмица след като е бил хоспитализиран в

Удължават забраната за износ на инсулин

Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева издаде нова заповед за забрана износа на инсулини и аналози, и други понижаващи кръвната захар лекарства

Кметът на Соколарци пътува с трактор, за да купува лекарства на цялото село

С трактор през зимата, с коли или с автобуси - така десетки високопланински села в Сливенско се снабдяват с лекарства. В тях живеят предимно възрастни хора, а най-близките аптеки са на близо час път

>