Малинови кетони – как действат за отслабване?

18.09.2024 12:46

Малиновите кетони са съединения, които естествено се откриват в някои плодове – най-големи количества има в малините, къпините, кивито и червените боровинки. Те придават характерния аромат на тези плодове.

Те споделят името си с малините, тъй като в тях се съдържа най-голямо количество от тези полезни съединения. Добавките с малинови кетони съдържат тези ценни елементи в пъти повече от самия плод. Те помагат на тялото да се отърве от ненужните мазнини, като стимулират разграждането на мастните клетки, и забързват метаболизма.

Как работят малиновите кетони?

Малиновите кетони променят функциите на тялото, като подобряват регулирането на метаболизма на глюкозата и мастните киселини. Това означава, че с допълнителния прием на този вид кетони се забързва разграждането на мазнини и се предотвратява тяхното съхраняване и натрупване в тялото.

Този ефект се дължи на влиянието на кетоните върху аминокиселината адипонектин, чиито функции в тялото приличат на хормоналните. Съединенията в продукта стимулират секрецията на този хормон и засилват влиянието му върху тялото. От своя страна, адипонектинът регулира усвояването на глюкозата и мазнините. С допълнителното участие на малиновите кетони се подобрява инсулиновата чувствителност  и се намалява съхраняването на мазнини от организма.

Друг важен ефект на химическо ниво е увеличаване на синтеза на норепинефрин. Това е един от невротрансмитерите, които дават команда да се разградят определени мастни клетки. Те са част от сложния процес на липолизата, чрез който съхранените мазнини се използват за енергия. Повишаването на нивата на норепинефрин допринася за по-бързо премахване на мазнините.

Как действат за отслабване?

забързват метаболизма и по този начин спомагат допълнително за свалянето на килограмите. Един от най-често наблюдаваните ефекти на малинови кетони е забележимото намаляване на апетита и глада. Естествените съединения влияят на някои хормони, които регулират глада и потискат неговото проявление. Това ни помага да консумираме по-малко калории и по-здравословна храна, което ще даде резултат в количеството свалени килограми.

Въпреки за да загубим бързо и ефикасно тегло, е нужно да контролираме количеството храна и да увеличим физическата си активност. Малиновите кетони са чудесен помощник в този процес, но не могат да са причина за високи резултати сами по себе си. Поради това те могат да се съчетаят с всеки вид хранителен режим и спортна дейност.

Малиновите кетони подпомагат разграждането на т.нар. висцерални мазнини – това са мастните натрупвания около органите. Тяхното наслояване може сериозно да затрудни функционирането на органите и да ги увреди. Висцералните мазнини са най-опасният вид мазнини в тялото и доказано увеличават риска от сърдечно-съдови заболявания.

Влияние на малинови кетони по време на кето режим

Основната характеристика на т.нар. кето режим е максимално да се намалят въглехидратите. За сметка на това се набляга на храни, богати на мазнини и белтъчини. С помощта на нисковъглехидратния хранителен режим може да се регулира кръвната захар, да се подобри инсулиновата чувствителност и ефикасно да се намалят натрупаните килограми. Изброените ефекти се припокриват и с някои от основните свойства на кетоните. Поради това този вид кетони може да се отразят много добре на тялото ни по време на кето режим.

Малиновите кетони не са същите като кетоните, естествено произведени от тялото ни по време на кетоза. Те споделят името поради подобните ефекти, които обсъдихме по-нагоре.

Не е задължително да спазваме кето диета, докато приемаме малинови кетони, но намаляването на въглехидратите може да забърза ефектите на хранителната добавка. Комбинацията от режим и малинови кетони е особено благоприятна за хора с бавен метаболизъм, инсулинова резистентност и хронично наднормено тегло. Приемът на малинови кетони и намаляването на въглехидратите може да са разковничето, което търсим, в дългата и уморителна борба с излишните килограми.

Ползи за здравето

Малиновите кетони не само помагат за по-ефикасно отслабване, но може да донесат и други благоприятни ефекти за организма ни:

Как се приемат малинови кетони?

Препоръчителната доза на малинови кетони е 2 капсули дневно, като се препоръчва да се разпределят след обедното и вечерното хранене. В комбинация с редовна физическа активност и хапване на балансирана и здравословна храна резултатите няма да се забавят.

За по-ефикасно действие малинови кетони може да се комбинират с редовен прием на витамин C или хапване на повече свежи плодове заедно с хранителната добавка.

Кой може да приема малинови кетони?

Малиновите кетони са особено подходящи за хора, страдащи от:

Не се препоръчва прием на малинови кетони от:

Ако приемате медикаменти за контрол на кръвното налягане или пулса, се препоръчва да се консултирате с лекуващия си лекар преди прием на малинови кетони.

Заключение

Малиновите кетони са естествени съединения, произлизащи от вкусните червени плодове, с които споделя името си. Те стимулират производството и функциите на някои естествени хормони и съединения в тялото ни. С тяхна помощ може да забързаме метаболизма си и да ускорим свалянето на килограмите.

Тази хранителна добавка е безвредна за повечето хора и може дори да допринесе с някои допълнителни ползи за здравето.

Други от Сила за живот

Учени: Бременността променя всички части на мозъка

Бременността засяга и променя почти всички части на мозъка, сочи ново проучване, цитирано от Асошиейтед прес и БТА. Изследването е направено само върху един човек - невролога Лиз Крастъл

Щитовидната жлеза обича най-много морска храна и млечни орехи

Дозата? С мярка, в рамките на обичайното. Дефицитът и прекаляването са еднакво вредни.  Ендокринолог: Йодирана сол в препоръчителните до 5 грама общо за деня внасят в тялото голяма част от

Минерална вода и солено море - перфектна комбинация на север от Варна

Изворите са подходящи за профилактика на сърдечносъдовата система, жлезите с вътрешна секреция, опорно-двигателния апарат, половата и функционалната нервна система Един от най-добрите начини да

Спортуването е полезно за здравето дори ако малкото коремче остане

Спортуването е полезно за здравето дори ако малкото коремче остане, съобщи ЮПИ, позовавайки се на научно изследване. Освен че водят до изгаряне на калории

Късната закуска и ранната вечеря може да намалят риска от диабет тип 2

Ново проучване сочи, че късната закуска и ранната вечеря намаляват риска от диабет тип 2, съобщи „Mirror". Ограничаването на прозореца ни за хранене на 8-часов период подобрява контрола на кръвната

>