Главчев: Циклонът ни подмина, но проверяваме готовността на крайдунавските общини за качване на нивото на реката

18.09.2024 11:03 Марияна Бойкова
Заседание на правителството на 4 септември. СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

В петък министерството на електронното управление   ще бъдат ще се изтеглят номерата на машините за гласуване, които ще се удостоверяват. Това съобщи в началото на правителственото заседание премиерът Димитър Главчев.

Осъзнаваме, че трябва добре да изпълним ролята си за провеждането на честни избори. Също както на миналите избори, че и още по-добре.

Това заяви в началото на правителственото заседание служебният министър-председател Димитър Главчев.

Той припомни, че е кабинетът е изпратил писмо до ЦИК, с което направихме свое предложение. В понеделник пък било засвидетелствано уважението си към ЦИК и желание за подобряване на изборния процес,  каза още Главчев.

"Трябва да изпълним добре нашата роля, както на предишните избори, та даже и по-добре", допълни премиерът.

В министерството на електронното управление в петък ще бъдат ще се изтеглят номерата на машините, които ще се удостоверяват, съобщи той. Това ще бъде публично и прозрачно.

Димитър Главчев коментира водното бедствие в Европа и заяви, че е проведен дебат за превантивни действия.

"Решихме да изпратим писма на областните управители и те да проверят каква е готовността за посрещане на такива бедствия в страната ни".

За щастие циклонът "Борис" подмина България, допълни той, "но не можем да разчитаме на милостта на природата", каза премиерът. Той съобщи, че са изпратени писма на областните управители по Дунав, тъй като нивото на реката в редица европейски градове се покачва. 

"Европейският циклон за наше щастие отминава България, но не можем да разчитаме само на късмета и благоразположението на природата. Свързахме се с областните управители по течението на Дунав в България, тъй като в Будапеща се е вдигнало нивото доста вчера. Очевидно и тук ще се повиши, дано да е с малко", добави служебният премиер.

По отношение на ресора, който Екатерина Захариева получи, Главчев каза, че той е актуален и перспективен. Заяви, че вярва, че тя отново ще покаже възможностите си, той й пожела успех при изслушването пред евродепутатите.  

Други от От страната и света

Погребват загиналия летец Дункин ден след деня, в който трябваше да се ожени

Пилотите Димитров и Дункин не са имали шанс да оцелеят Черната кутия все още не е изпратена в Чехия Проверяват и годна ли е военната авиация за шоута Погребение на старши лейтенант Венцислав Дункин

Софийската организация на БСП номинира доц. Наталия Киселова и Евгени Минчев за депутати

Софийската организация на БСП номинира конституционалиста доц. Наталия Киселова и пиар експерта Евгени Минчев за депутати като представители на гражданската квота, съобщи Епицентър.бг. Доц

За първи път от години Доган стъпи в партийната централа – реди листи, може да е първи в Разград (Обзор)

Връща се в политиката, затова е на работното си място, обясняват хората му. Докара го лимузина с пердета, не се показа пред медиите За първи път от години Ахмед Доган стъпи в партийната централа на

Борисов поиска оставката на македонския вицепремиер и възмутен обяви: Постъпиха подло с президента и министрите (Обзор)

ГЕРБ се обръща към ЕНП за скандалното изказване на Николоски, който нарече българите "мизерници" Македонският вицепремиер Александър Николоски да подаде оставка

Васил Терзиев: Новият главен архитект на София трябва да бъде избран прозрачно

Новият главен архитект на София трябва да бъде професионалист с ясна цел - да развива града ни, способен да комуникира ефективно с професионалните и браншовите организации, бизнеса и гражданите

>