КЗК образува открито производство срещу "Пирогов" заради решение за доставка на лекарства

18.09.2024 10:39
Болница "Пирогов" СНИМКА: Архив

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) образува открито производство срещу УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" ЕАД по жалба на фирма, предаде БТА.

Решението на КЗК е публикувано на интернет страницата на Комисията. Жалбата е от "Фьоникс Фарма" ЕООД и е по реда на Закона за обществените поръчки (ЗОП) срещу решението на болницата за доставка на лекарствени продукти за срок от две години.

По жалба на Кооперация "Панда" КЗК образува открито производство срещу Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК). Жалбата е по реда на ЗОП и е срещу решението на ДНСК за доставка и монтаж на мебели и обзавеждане за нуждите на дирекцията. 

КЗК образува открито производство срещу Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) по жалба на "Иса 2000" ЕООД, подадена по реда на ЗОП в частта за сроковете за подаване на заявления за участие в процедури. 

Жалбата е срещу решението на АПИ за определяне на изпълнител на строително-монтажни работи за обект: Път II-99 "Царево - Малко Търново" от км 58+000 км 117+000. 

 

Други от Докторе кажи

Ново проучване потвърди: Коронавирусът е тръгнал от Ухан

Публикуваното днес проучване за произхода на КОВИД-19 предоставя нови доказателства в подкрепа на хипотезата за предаване на заразата на хора от заразени животни, пуснати за продажба на пазара в Ухан

За първи път в Турция разделиха сиамски близнаци, съединени в главата

Първа по рода си за Турция операция за разделяне на сиамски близнаци, свързани в областта на главата, беше извършена в Анкарската градска болница "Билкент"

Първи смъртен случай от западнонилска треска в Северна Македония

Медиите в Северна Македония съобщават за първия смъртен случай от западнонилска треска. Става дума за 78-годишен мъж от Кочанско, който е починал една седмица след като е бил хоспитализиран в

Удължават забраната за износ на инсулин

Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева издаде нова заповед за забрана износа на инсулини и аналози, и други понижаващи кръвната захар лекарства

Кметът на Соколарци пътува с трактор, за да купува лекарства на цялото село

С трактор през зимата, с коли или с автобуси - така десетки високопланински села в Сливенско се снабдяват с лекарства. В тях живеят предимно възрастни хора, а най-близките аптеки са на близо час път

>